PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

MLAKO, SLABAŠNO ILI JAKO: Stisak ruke otkriva vaš karakter

Foto: Shutterstock

Kako na poslu, tako i u svakodnevnim privatnim kontaktima, bitan je prvi utisak. To su potvrdila i mnoga istraživanja, kojima je ustanovljeno i koliko je važan stisak ruke.

Zahvaljujući njemu, možete da “padnete” na testu kod potencijalnog poslodavca, ali i da dobijete uposlenje. Toliko je moćan!

Naime, ako vam je rukovanje “mlako”, odnosno stisak slabašan, osoba preko puta vas će zaključiti da vam je takav i karakter, što u startu umanjuje šanse da se nametnete. Međutim, ne valja ni pretjerivati sa jačinom stiska. Stegnete li nekoga tako jako da čak osjeti bol u ruci, ostavićete utisak osobe koja na taj način želi da nadomjesti neki nedostatak.

Šta se onda savjetuje?

Nastupite samouvjereno. Rukujte se umjerenom jačinom, uz kontakt očima, osmijeh, ispravljenih ramena… Na taj način ćete ostaviti utisak pozitivne osobe vrijedne poštovanja. A ako niste sigurni u to kakav vam je stisak ruke, da li treba da ga ojačate ili malo opustite, najbolje je da ga isprobate na bliskim osobama. One će vam objektivno reći da li ste ovladali ovom vještinom ili na njoj treba da poradite.

Izvor: magazin.novosti.rs