MODA PREPORUKA

MODA: Rada Krivokapić – Radonjić objavila knjigu ,,Odijevanje“, u pripremi novi brend odjeće

 

Rada Krivokapić – Radonjić modna kreatorka i stilistkinja izdala je knjigu „Odijevanje”. Namjera da spoji dvije profesije,  modu i književnost u jednu djelatnost, inspirisana je željom da svoje znanje i iskustvo prenese drugima, jer je, kako kaže, odjeća svakodnevna obaveza. Knjiga je namijenjena i muškarcima i ženama i svojevrsan je odgovor na brojna pitanja koja se postavljaju u svijetu mode i odjeće, modela, dizajnera i stilista. Tiraž knjige je ograničen, a čitaoci kroz sadržaj otkrivaju odjevne predmete koji su uvijek aktuelni i koje trebaju da imaju u svom plakaru osvježavajući ih modnim detaljima koji su u trendu.

-Mnogi tačno znaju što treba da kupe i na koji način da kombinuju odjeću dok se većina nalazi na putu prema njima boreći se sa stilovima, modnim pokušajima i promašajima-kaže Rada.

Komentarišući trend, pojam koji se mnogo upotrebljava kada se govori o modi, Rada kaže da on predstavlja kratkoročne pravce u razvoju mode i trenutno preovlađujući opšte prihvaćen stil odijevanja.

-Ići u korak s trendovima je skupo, ali su ono na što je potrebno obratiti pažnju-naglašava kreatorka.

Kreatorka priprema i predstavljanje novog brenda za koji je dizajnirala print.

– Dio novog brenda biće  i parfem za muškarce, donji veš za muškarce i žene…U planu je i modna revija pod nazivom „Bezvremenske teget-bijele pruge”, u okviru koje će biti predstavljeni kupaći kostimi, marame za plažu i obuća za muškarce i žene. Za novi brend pripremam za izdavaštvo drugu knjigu pod nazivom „Krojenje i šivenje”-kaže kreatorka.

Njeni odjevni predmeti su prepoznatljivi po jednostavnosti, eleganciji i stilu. Takva je i Zentivns, zajednička narodna nošnja, priznata i registrovana u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma 30. juna 2022. Zentivns je zaštićen na osnovu Zakona o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna i nije dozvoljena njegova izrada bez izdavanja licence. Na isti način priznat i registrovan je kovilm, modni detalj ručne izrade koji se nosi oko vrata i predstavlja preoblikovanje kravate i leptir mašne.

Rada Krivokapić- Radonjić, s ciljem unapređenja brendova, je završila praksu i priprema se za završni ispit na Akademiji Oxford.

 Završila je školu za modnu kreatorku i stilistkinju École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne devient l'Institut Français de la Mode u saradnji sa Akademijom likovnih umetnosti u Beogradu, doktorat modnog dizajna u Beogradu, položila majstorske ispite i dobila majstorsko pismo. Profesionalnu  praksu je završila kod jednog od najpoznatijih svjetskih modnih kreatora Đorđa Armanija.

This slideshow requires JavaScript.

PR

FOTO: Privatna arhiva

2 Responses to MODA: Rada Krivokapić – Radonjić objavila knjigu ,,Odijevanje“, u pripremi novi brend odjeće