PREPORUKA TURIZAM

TURIZAM: Najneljubazniji grad na svijetu

Foto: Pixabay

Na listi “Expat City Ranking 2022”, tri najbolje destinacije, Valensija, Dubai i Meksiko Siti, imaju vrlo dobre rezultate kada je u pitanju naseljavanje. U tim gradovima nećete imati puno problema oko papirologije ili ljudi. S druge strane, Beč važi za jedan od najgorih gradova kada je u pitanju ljubaznost ljudi. Bečlije nisu mnogo „prijateljski“ nastrojene prema strancima ili migrantima.

Glavni grad Austrije Beč važi za najneljubazniji grad na svijetu. Na osnovu istraživanja “Expat City Ranking 2022”, Beč je ubjedljivo na samom vrhu kada je neljubaznost i hladnoća stanovništva prema strancima u pitanju.

Iako već godinama važi za grad koji prati sve svjetske standarde, i po pitanju zelenih tehnologija i po pitanju životnog standarda, Beč zaostaje kada je u pitanju ljubaznost i “topla ljudska riječ”. U kategoriji „ljubaznost“ istraživanja „Expat City Ranking 2022“, Beč je zauzeo posljednje mjesto.

Strani državljani u Beču kažu da grad nudi odlične zdravstvene i saobraćajne prednosti, ali ima izuetno neprijateljsko stanovništvo, navodi thelocal.at. Mnogi od njih kažu da se teško snalaze i sklapaju prijateljstva u austrijskoj prijestonci.

Gotovo polovina ispitanika u gradu, 46% njih, kaže da su ljudi neprijateljski nastrojeni prema strancima. Od ukupnog broja, 43% ispitanika negativno ocjenjuje opštu ljubaznost stanovništva. Bečlije važe za teške i nepovjerljive ljude, takav utisak ostavljaju.

Prema Indeksu kvaliteta života Beč je prošle godine bio na prvom mjestu, ali se ove godine našao tek na sedmom mjestu.

Izvor: TU Magazin