DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Od danas zatvaranje puta od skretanja za Šipčanik do kružnog toka

Privremeno se za period od 25.11, sa početkom od 09.00 sati, pa do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-4, dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1), odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme obustave saobraćaj će se odvijati lokalnim saobraćajnicama, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.
Saobraćaj se obavlja po pretežno suvim kolovozima.
– Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima i poštovanje pravila saobraćaja – navodi se u saopštenju Auto moto saveza Crne Gore.
U vremenskom periodu od 15.11.2022. godine do 01.04.2023. godine korišćenje pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezno na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.
– Kada na ostalim djelovima i dionicama puta, koji nijesu obuhvaćeni Naredbom, postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snjeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu, na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm – navodi se u saopštenju Auto moto saveza Crne Gore.
Na auto-putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila.
Na magistralnom putu M-3, dionica Šćepan Polje-Nikšić, do 01.12.2022. godine sabraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.
U toku su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, zbog čega se saobraćaj obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 12.00 do 16.00 sati.
Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje-Špiljani, u toku je rekonstrukcija puta, zbog čega dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila radnim danima u terminima od 08.30 do 11.30 i od 13.30 do 16.30 sati. Vikendom (subotom i nedjeljom) saobraćaj se prekida u terminu od 09.00 do 15.00 sati.
Promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.
Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

Leave a Reply