PREPORUKA SPORT

CETINJE: Održana komemorativna sjednica povodom smrti Miodraga Miška Popovića

Komemorativna sjednica povodom smrti legende crnogorskog rukometa Miodraga Miška Popovića, održana je danas u sali Skupštine Prijestonice Cetinje, u organizaciji Rukometnog saveza Crne Gore, Rukometnog kluba „Lovćen“ i Prijestonice Cetinje, saopšteno je iz PR službe Prijestonice Cetinje.
Komemorativnoj sjednici, koja je počela minutom ćutanja, prisustvovali su članovi porodice, predstavnici lokalne vlasti, sportisti, kao i veliki broj građana.
Na komemoraciji su se obratili gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda i predsjednik Rukometnog kluba „Lovćen“ Vido Đakonović.
– Cetinje će te pamtiti kao jednog od najvećih koji je živio i radio u ovom kamenu, sjećajući se tvog osmijeha, lijepe riječi, kritike i vrijednog i poštenog rada, a tvoja djela živjeće kroz svaki skok, šut ili gol tvojih učenika širom Crne Gore, Evrope i svijeta. Bio si i bićeš svojevrsni brend i legenda ovog grada, a legende nikada ne umiru – naveo je u svom govoru gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković.
Petar Kapisoda istakao je da je Popović oblikovao najmlađe rukometaše sa Cetinja, ali i drugih crnogorskih gradova.
– Iz njegove škole ponikli su mnogi rukometaši koji danas čine okosnicu nacionalnog tima. Zaslužan je ne samo za to što su mnogi danas napravili velike karijere, već što je možda i važnije – što su svi koji su bili njegovi učenici postali dobri ljudi i znali koje su to prave životne vrijednosti – rekao je Petar Kapisoda.
Predsjednik Rukometnog kluba „Lovćen“ Vido Đakonović kazao je da nas je napustio otac cetinjskog i crnogorskog rukometa.
– Njegove riječi, njegovo znanje, predani i uporni rad, red i disciplina, njegov jedinstveni i neponovljivi autoritet temelj su karijera svih vrhunskih rukometaša koji su ponikli u našem gradu, a znamo svi koliko ih je, pa i onih koji su bili i jesu najbolji na svijetu – zaključio je Đakonović.
Miodrag Miško Popović preminuo je u ponedjeljak, 21. novembra i sahranjen je na Cetinju.