PREPORUKA SPORT

PODGORICA: ,,Lavice” sa navijačima proslavile medalju

 

Foto: Pobjeda

U podgoričkoj Bemax areni večeras je proslavljena bronzana medalja koju su naše rukometašice osvojile na Evropskom prvenstvu.

Selektorka reprezentacije Bojana Popović zahvalila je navijačima za sve što su priredili.

-Srce ovih lavica kucalo je za vas. Mi smo ponosni, ja sam ponosna na njih i na vas. Kroz cijelu bivšu Jugoslaviju smo prošli zajedno i vratile se sa odličjem posle 10 godina. Rađaju se nove generacije, idemo dalje, puno nam je srce, ovo je sve za vasn – kazala je Popović.

Jovanka Radičević zahvalila je navijačima zbog toga što su, kako kaže,vjerovali u njih i pokazali svu ljubav prema Crnoj Gori.

-Svjesni ste da je ova medalja vaša, ne bismo bili ovdje bez vas. Zahvaljujem se svojoj porodici, lavicama sa kojima sam pisala istoriju 2012., hvala rukometnom savezu, hvala svim mojim trenerima – kazala je.

Milena Raičević istakla je da je ovaj događaj jako emotivan za nju.

-Jako sam ponosna što sam dio ovog tima i što smo od prvog dana porodica, i što smo uz vas osvojili bronzanu medalju zlatnog sjaja. Crna Goro budi ponosna, za tebe će uvijek imati ko da se bori i borićemo se jer te volimo najviše na svijetu – poručila je.

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda zahvalio se publici na dolasku i kazao da medalje ne bi bilo bez njih.

-Pjevaćemo himnu da nas cijela Evropa čuje. Da vam je znati kako je lijepo igrati za svoju zemlju. Ove medalje ne bi bilo bez vas. Mi rezervnu državu nemamo, ni zastavu, ni grb ni himnu. Obećavam vam, i dalje ćemo ginuti za svaku loptu – kazao je Kapisoda uz obećanje da će uskoro biti okupljanja sličnim povodom.

Večerašnju proslavu organizovali su Rukometni savez Crne Gore i Glavni grad.

Izvor: Pobjeda