PREPORUKA TURIZAM

ČILE: ,,Najzelenija destinacija” za 2022. godinu

Foto: Pixabay

Po treći put u četiri godine, Čile je izabran za „najzeleniju destinaciju”.

Prethodno krunisana 2019. i 2020. godine latinoamerička zemlja ponovo je osvojila nagradu „World Travel Award”. Time nadmašuje Peru, Ekvador, Madagaskar i Norvešku, koje su takođe bile nominovane u ovoj kategoriji.

Prije svega zahvaljujući razvoju i isticanju eko-odgovornih i održivih turističkih aktivnosti Čile uspijeva da se nametne iz godine u godinu. Kako prenosi GEO, čileanska podsekretarka za turizam Veronika Kunze izjavila je da je jako srećna zbog ovog priznanja. Takođe je potvrdila da će zemlja nastaviti da razvija zelenu i održivu turističku industriju poboljšavajući, posebno ruralni turizam i iskustva koja podržavaju lokalne zajednice, faunu i floru i koja rade na očuvanju baštine prirodno.

Čile, sve popularnija destinacija

Iako je pobijedio u kategoriji „najbolje zelene zemlje”, Čile je osvojio i titule „najbolje destinacije”, „najbolje romantične destinacije” i „najbolje destinacije avanturističkog turizma u Južnoj Americi”. Nagrade koje, međutim, ne spriječavaju državu da zaštiti svoju prirodnu baštinu i ekologiju stavi u središte razvoja svoje turističke ponude. Želja se materijalizovala kreiranjem oznake Sernatur koja navodi učesnike u sektoru koji podstiču održivi turizam. I „stvarna i konkretna predanost čileanskoj turističkoj strategiji”, koju je zastupala direktorka promotivne oznake Beatriz Roman.

Sve u svemu, u proteklih sedam godina, Čile je osvojio više od 25 trofeja na godišnjim ceremonijama dodjele World Travel Awards.

Izvor: citymagazin.rs