MODA PREPORUKA

TENERO FASHION: Predstavljena kolekcija brenda Philosophy

Kompanija Tenero Fashion organizovala je sinoć u Podgorici prezentaciju luksuznog italijanskog brenda Philosophy di Lorenzo Serafini.

-Okupili smo se na našem premijernom događaju ove vrste kako bismo vam predstavili novu kolekciju jednog od naših omiljenih luksuznih italijanskih brendova, koji je napravio pravu pometnju na svjetskoj modnoj sceni svojim originalnim i nesvakidašnjim dizajnom, a koji je, na naše veliko zadovoljstvo, dostupan u Crnoj Gori ekskluzivno u Tenero Fashion radnjama. Spajanjem nespojivog, ova kolekcija neodoljivo prati sliku svijeta u kome živimo danas. Čine je osvježavajući, mladalački drski, a sa druge strane classy i evergreen komadi, koji pažljivo stilizovani u outfite teško da mogu bilo kog istinskog ljubitelja mode i dizajnerske inovacije ostaviti ravnodušnim. Predstavljamo vam Philosophy- kazala je PR menadžerka kompanije Tenero Fashion Ana Jovanović.

Osnovan 1984. godine od strane Alberte Ferretti u okviru grupe Aeffe, Philosophy se ističe u prêt-à-porteru kao sinonim elegancije, kvaliteta i inovativnosti Made in Italy.

-Ženstvenost, lakoća i senzualnost su stilske odlike Philosophy-a koji je u oktobru 2014. godine proslavio novu eru imenovanjem Lorenza Serafinija za kreativnog direktora. Prva kolekcija Philosophy koju je kreirao Lorenzo Serafini je debitovana na Milanskoj nedjelji mode u februaru 2015. godine. Muze i ambasadorke brenda su brojne modne,muzičke i filmske zvijezde među kojima su Hejli Biber,  Chiara i Valentina Ferragni, Olivija Kulpo, Dua Lipa, Alesandra Ambrosio, Ana dello Russo, Cara Delevigne i brojne druge. Philosophy di Lorenzo Serafini nudi savremenu alternativu svojoj sofisticiranoj sestrinskoj liniji Alberta Ferretti. Dijeleći romantični senzibilitet italijanske kuće, mlađi brend je delikatan i ženstven sa primjesama glamura – tako, od njega možete očekivati razigrane volane, složeni vez i svjetlucave šljokice-pojasnila je Jovanović.

 Predstavljenu kolekciju jesen/zima 2022. odlikuju raznolikost i jedinstvenost, kao osnovne vrijednosti. Kolekciju inspiriše vihor berlinskih kabarea, crpeći inspiraciju iz zlatnih godina Vajmarske republike, Jeanne Mammen i njenih snažnih, senzualnih ilustracija, dok je prepoznatljiva Philosophy doza panka inspirisana glamuroznim izgledom Suzi Siju. Rodne uloge su zamagljene, a barijere između dana, noći, svakodnevnog i posebnog su razbijene.  Snažna ramena, mini ili maksi dužine, siluete koje stavljaju naglasak na struk, prorezi i duboki izrezi se smjenjuju, stvarajući igru kontrasta i nove ravnoteže. Moon Bag se vraća, ukrasena printovima i maksi lancima, dok nova mala kožna galanterija otkriva novi Philosophy logo.

Tekst i foto: Tenero Fashion