PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

CITAT ALBERTA AJNŠTAJNA: Život će vam biti ljepši i počećete da učite na svojim greškama

Jedan od njegovih najpopularnijih citata koji će vam pomoći da budete srećni i da napredujete.

Šta je potrebno kako bi čovjek bio stalno srećan i u progresu? Jedan od citata Alberta Ajnštajna baš to otkriva:

“Učite od juče, živite danas, nadajte se sjutra. Glavna stvar je da ne prestanete da postavljate pitanja…”

Stalno postavljati pitanja znači da želite da kontrolišete svoj život, da analizirate i preciznije razmotrite rješenja. Postoji mnogo stvari koje u životu ne možete da kontrolišete, ali ako ste informisani i upućeni, lakše vam je da stvorite stazu života kakvu želite. Zato pitajte!

Stalno postavljati pitanja sebi i drugima znači imati potpuniju informaciju. Nemojte se stidjeti da pitate druge kada je nešto nejasno i nerazumljivo. Znanja nikada nije previše. I ne postoje glupa pitanja, svako ko postavi pitanje pokazuje sjajnu želju da širi svoje znanje i svijest.

Takođe, veoma je važno da sebi postavite povremeno pitanja kako biste razumjeli određene aspekte svog bića. Radoznali, pažljivi, analitički um može mnogo učiniti čak i u veoma skučenim okolnostima.

U Ajnštajnovom citatu shvatamo da ne treba na prošlost da gledamo sa ogorčenjem ili sa sjetom, već sa željom da bolje razumijete greške, odnose i shvatite lekcije koje vam je život dao. Naše juče nas mnogo uči. Da biste maksimalno iskoristili naučene lekcije, važno je da sebi postavite pitanja o prošlosti.

Kako biste poboljšali svoj život i živjeli srećno, važno je da donosite mikroodluke ovdje i sada. Uvijek se potrudite da se fokusirate na sadašnji trenutak.

Postavljanje pitanja je koristan pristup koji vrijedi razviti u sebi. Pravovremena, jasna pitanja i pronađeni odgovori na njih su preduslov da čovjek može da kreira sopstvenu kvalitativnu stvarnost.

Izvor: Novosti magazin.rs