MODA PREPORUKA

PODGORICA: Jubilarni GP Contour Fashion Connection 14. novembra

Tradicionalni modni događaj ,,GP Contour Fashion Connection”, nakon pauze izazvane pandemijom koronavirusa, biće održan 25. put, 14. novembra u dvorcu Petrovića na Kruševcu, sa početkom u 21h, u organizaciji modne agencije „Mondaine models“, saopšteno je iz PR službe ,,Mondaine models”.
Više od 200 zvanica, tokom s’ Oliver dana, imaće priliku vidjeti nove kolekcije Biljane Tipsarević, akademske slikarke Anje Radulović i Igora Todorovića koji će premijernim prikazivanjem kolekcije „VIGOR“ zatvoriti događaj. Studenti 2. godine Fakulteta za dizajn i multimediju UDG, pod mentorstvom profesorice Ane Vasiljević Čelar, predstaviće projekat „Neo antique spirit“ na izložbi koja će biti upriličena nakon revijalnog dijela, na spratu, u prostoru Fondacije Petrović Njegoš. Pored izložbe posjetioci će, zahvaljujući optici Mirković, imati priliku da premijerno vide prezentaciju ekskluzivnih modela sunčanih naočara, revijskih komada brendova Prada, Versace, Gucci, Balanciaga i Dior a uz to mini-kolekciju crnogorske modne dizajnerke i arhitektice Aleksandre Džaković ispred brenda AKKA.
Fokus jesenjeg 25. izdanja je na održivoj modi i modi kao stalnoj igri i stalnom istraživanju kao i na slobodi duha i tijela. Upravo zaštitna fotografija događaja, rezultat saradnje Igora Todorovića i fotografa Petra Vujanića, rađena za editorijal magazina FAAR, promoviše dizajn koji tokom igre, inspirisane slobodom, može nastati i od materijala poput sintetičkog etisona, izolir trake, eksera i ukrasnih šarki za stolariju.
Za frizuru će biti zadužen tim Zorana Vukčevića, dok šminku tradicionalno potpisuje Ljubica Vukčević. Ovaj Gp Contour fashion connection će mirisati na novi muški i ženski s’Oliver, imaće aromu vrhunskih vina Mola i ChocoBash čokolada, a organizatori će osim poruke koja se odnosi na važnost održive mode, poslati i onu još humaniju kroz saradnju sa organizacijom „Devet dobrih žena“. Naime, tokom večeri, prikupljanjem novčanih sredstava za ovo udruženje, pokazaćemo da su, osim novih kolekcija, u trendu, oduvijek, empatija, solidarnost i humanost.

Mn.M.