Porto Novi
ART PREPORUKA

DANILOVGRAD: Održan pjesnički hepening

Prvog dana vikenda u Danilovgradu je održan pjesnički hepening kojem su prisustvovali zaljubljenici pjesničke riječi ovog grada. 

– Tradiciju promocije pjesničke riječi Centar za kulturu Danilovgrad, tokom dugog niza godina, njeguje na najljepši mogući način.

Kao institucija kulture našeg grada trudili smo se da vrata Centra otvorimo za probrane stvaraoce-ovim riječima se publici obratila Božidarka Beba Popović, animatorica kulturnih aktivnosti Centra. Ona je pozdravila publiku i učesnike iz grada domaćina,  Nikšića i Podgorice, koji su se ove večeri predstavili zavičajnom i ljubavnom poezijom. To su Nermina Adžović- Mustagrudić, Savka Gudović -Paradina, Aida Orahovac- Kuč, Milanka Aranitović -Rakočević, Ivana Knežević- Minić, Jadranka Deletić, Slavka Božović, Nataša Karadžić,  Marko Mijatov Milačić, Veljko Veljović, Jelena Jovanović, Zlatko Živković, Milisav Rosić i Goran Duks Popoviću.

Organizatori i ujedno moderatori ove manifestacije bili su novinar Radio Danilovgrada Mijodrag Đurović i pjesnik Goran Duks Popović koji je iskazao želju da danilovgradski pjesnički hepening preraste u tradicionalnu manifestaciju.

Cjelovečernji program je na gitari ispratio  mladi Martin Jovović.

M.A.R.