DRUŠTVO PREPORUKA

MICEV: Još sjutra kiša, od nedjelje temperature do 30 stepeni

Foto: UGC

Nakon kišnih i za septembar hladnijih dana, početak oktobra donosi nam ljepše vremenske prilike. Kako je za Portal Analitika kazao meteorolog Branko Micev, od nedjelje se u cijeloj državi očekuje razvredravanje.

Kako ističe, još sjutra će biti kišovito vrijeme.

– Sjutra će u Crnoj Gori biti nestabilne vremenske prilike i veoma promjenljivo vrijeme. Očekuju se prolazni talasi sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U centralnim i južnim oblastima biće mjestimično, kratkotrajno intenzivnije padavine sa grmljavinskim procesima – kaže Micev.

Već krajem dana i tokom noći, kako dodaje, očekuje se prestanak padavina i razvedravanje u centralnim i južnim predjelima.

Lijepo vrijeme i rast temperature očekuju nas već od drugog dana vikenda.

– U nedjelju će biti uglavnom sunčano. Na sjeveru, u jutarnjim satima nešto više oblačnosti. Na sjevero-istoku, takođe u jutarnjim satima, moguća je vrlo slaba kiša, tokom dana bez padavina, sunčano i osjetno toplije. Temperatura vazduha u nedjelju imaće tendenciju osjetnog porasta i u najtoplijim oblastima, u Podgorici i na primorju, kretaće se između 28 i 30 stepeni – kazao je Micev za Portal Analitika.

Ipak, nakon sunčane i tople nedjelje, ponedjeljak, kao dodaje naš sagovornik, donosi kratkotraju nestabilnost.

– U ponedjeljak će biti promjenljivo oblačno vrijeme, sa sunčanim periodima. Tek ponegdje na sjeveru i u centralnim oblastima, u popodnevnim satima, moguća je lokalna pojava kratkotrajne kiše – navodi Micev.

Prema njegovim riječima, od utorka pa do kraja sedmice očekuju nas uglavnom stabilne vremenske prilike, pretežno sunčano i relativno toplo za ovo doba godine.

Povremeno će, kaže, duvati sjeverni vjetar umjerenog intenziteta.

– Tradicionalno se u narodu kad je lijepo vrijeme u ovo doba godine kaže da je to tzv. miholjsko ljeto. Budući da će narednih dana temperatura dostizati oko 25 stepeni, to će biti slično miholjskom ljetu, kako se narodski zove – ističe Micev.

Izvor: Portal Analitika