DRUŠTVO PREPORUKA

NIKŠIĆ: Park šuma Trebjesa zelenija za više od 500 stabala

Volonterskom akcijom sađenja u kojoj su učestvovali zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“, park šuma Trebjesa bogatija je za 500 stabala smrče i bora, kao i pet stabala kedra.
Ovo je još jedna akcija posvećena zdravijoj životnoj sredini, a dio je Nikšićko Green platforme. Pored toga, nastavak je dosadašnje saradnje kompanije i udruženja koja je rezultirala još zelenijim ruhom park šume.
-Svako stablo koje smo posadili zalog je za zdraviju i ljepšu budućnost. Zato već nekoliko godina, u saradnji sa NVU ,,Putevima predaka”, činimo omiljeno izletište Nikšićana još zelenijim. Zajedničkim snagama smo, uz današnji broj, do sada posadili više od 1.500 stabala u park šumi Trebjesa, vjerujući da samo kontinuiranim akcijama možemo ostaviti pozitivan ekološki otisak i tome ostajemo posvećeni – kazala je Natalija Đordan, menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.
Prema riječima Ane Petrović Njegoš iz NVU Putevima predaka lokalitet Trebjese ima posebnu vrijednost i važnost za građane Nikšića, pa brojnim akcijama svoju pažnju usmjeravaju na očuvanje njegovih zelenih površina i pošumljavanje.
– Iz akcije u akciju koju organizujemo, dajemo doprinos zajedničkom cilju, a to je zelenija Trebjesa. Zato nas uvijek posebno obraduje podrška koju nam daje Pivara. Kako samim sadnicama, tako i volonterizmom zaposlenih u toj kompaniji i naših članova, ostavljamo nasljeđe koje će biti na ponos budućim generacijama – poručila je Petrović Njegoš.
Park šuma Trebjesa je krajem 2000. godine stavljena pod zaštitu kao Posebni prirodni predio zbog svojih prirodnih karakteristika, velikog naučnog značaja, estetske, pejzažne, kulturno istorijske i sportsko rekreativne vrijednosti.