PREPORUKA SPORT

LEJVER KUP: Povratak Đokovića

Foto: Laver Cup

Novak Đoković vratio se na teren nakon 11 mjeseci. Učinio je to sa stilom, na Lejver kupu u londonskoj O2 areni. Prvo je ,,počistio” za 73 minuta Fransisa Tjafoa 6:1, 6:3, a onda, u dublu sa Mateom Beretinijem, pobjedom od 7:5, 6:2 nad Aleksom de Minorom i Džekom Sokom, zatvorio program za večeras.

Foto: Laver Cup

Igrom je impresionirao Federera.


– Igraš nevjerovatno sa osnovne linije. Kakva kontrola! Lijepo je to vidjeti nakon toliko mjeseci – kazao je Federer.


Đoković je upravo u večerašnjem razgovoru sa Todom Vudbridžem nakon duela sa Tijafoom rekao kako nakon sinoćnjeg Federerovog oproštaja nije bilo lako, usljed emocija koje su ga preplavile, smoći snage da izađe na teren.
– Bili su to najljepši trenuci koje sam ikada doživio. Privilegija je biti dio toga. Momenat koji je kod mene izazvao velike emocije jeste kada sam vidio Rodžerovu djecu kako plaču, jer znam kakve žrtve ljudi koji su nam najbliži podnose za nas kako bismo igrali tenis – istakao je Đoković.
U dnevnom programu, Mateo Beretini donio je pobjedu Timu Evrope kada je pobijedio Feliksa Ože-Aljasima 7:6 (13:11), 4:6, 10:7, da bi Tejlor Fric uzvratio već u sljedećem meču i ostvario trijumf za Tim svijeta protiv Kamerona Norija, koji je danas zamijenio Rafaela Nadala (povukao se iz ličnih razloga) – 6:1, 4:6, 10:8.
Tim Evrope sada vodi 8:4.
B.R.