MAGAZIN PREPORUKA

KANADA: Glumac Rajan Grantam osuđen na doživotnu robiju

Printscreen

Glumac Rajan Grantam, poznat po ulozi u ostvarenju ,,Riverdejl” i ,,Dnevnik maloljetnog klinca”, osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva majke.

Drugostepenu kaznu za ubistvo izrekao je sudija Vrhovnog suda Britanske Kolumbije i to bez mogućnosti uslovne slobode, prije isteka 14 godina robije.

Kazna je određena 21. septembra u Vankuveru, kako prenosi „Deadline“.

Grantam, nominovan za Leo Awards, obratio se policiji ubrzo nakon što je 31. marta 2020. pucao u potiljak svojoj majci Barbari Vejt, u porodičnom domu Skvamiša, sjeverno od Vankuvera.

Poslije ovog zločina, Gantman je snimio tijelo majke i priznao ubistvo pred kamerama.

Glumac je, takođe, razmišljao i o masovnoj pucnjavi na Univerzitetu Sajmon Frejzer u Vankuveru ili na kultnom Lajons Gejt mostu.

Srećom, ništa od toga se nije dogodilo i Rajan je, umjesto da ostvari svoje namjere, otišao u policijsku stanicu u Istočnom Vankuveru i predao se.

– Ubio sam svoju majku – otvoreno je priznao u policiji još na prijavnom dijelu stanice.

Poslije ovog teškog zločina, glumac je izrazio tugu zbog svega što je učinio.

– Pred nečim tako užasnim, izvinjenje izgleda tako besmisleno – rekao je Rajan sudu u Vankuveru, čitajući riječi sa lista papira.

Ali iz svakog atoma mog bića, žao mi je, dodao je on.

Prvobitno optužen za ubistvo prvog stepena, Grantam je bio u pritvoru posljednje dvije i po godine, potvrdili su za „Deadline“ zvaničnici za sprovođenje zakona u Vankuveru.

Izvor: CdM