ART SLAJDER

PODGORICA: Noć puna emocija na koncertu Sergeja Ćetkovića

-Hajde da šaljemo ljubav i pozitivnu energiju-bilo je jedno od obraćanja Sergeja Ćetkovića sinoć publici u rodnom gradu.
Tako je i bilo. Trg Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici ispunilo je u dva sata mnoštvo emocija.
Koncert je počeo u 20:50 sati pjesmom ,,Istine i laži”.
– Dobro veče, dobri ljudi. Veoma sam srećan što sam tu pred vama, pred svojom publikom u svom gradu, zato hvala na pozivu Glavnom gradu. Jesmo li spremni – rekao je na početku večeri Ćetković.
Publika je uglas potvrdila da je spremna i magija je mogla da počne. Uslijedile su, uz izvanredne muzičare koji sa njim sviraju 17 godina, pjesme ,,25. sat”, ,,Bolje nađi drugog”, ,,Nazovi me”, ,,Kofer”, ,,Neću da znam”, a u notu i riječ, horski, pratila ga je izuzetna publika.
Ćetković im je otkrio da sprema novi album.
– Biće novih pjesama – rekao je on.
Otkrio im je i da je prvi nastup imao nedaleko od mjesta na kojem su sada.
– Na probi danas pogledam u tom pravcu, ka trgu Vektre. Moja prva svirka je bila tu, na 150, 200 metara. Sam sa klavijaturom, u jednoj bašti. Tu sam svirao i tu sam počeo. Tako da danas kad pogledam sad sam ovamo, a sjutra ko zna kamo (pjeva). Život je čudo – kazao je Ćetković i zapjevao ,,Kad bi htjela ti”.
Kasnije je publici ispričao da je, dok je svirao u toj bašti, najveći bakšiš dobijao za pjesmu ,,Nije htjela”, a onda sišao među pubiku i sa njom zapjevao ovu predivnu numeru Kemala Montena.
Publiku je nasmijao kad je najavio narednu pjesmu.
– Često me zovu za vjenčanja, ovu traže za razvode – ,,Prokleta bila” – kazao je Ćetković.
Teodori i Mariji iz publike zapjevao je ,,Srećan rođendan”, a Tei posvetio pjesmu ,,Oči nikad ne stare”.
– Divna mlada osoba koja me vjerno prati i, uprkos problemima, došla je večeras. Samo za nju – rekao je Ćetković i zapjevao Tei.
Njoj su tekle suze niz lice dok joj je pjevao ,,Pjesmo, noćas poleti do nje, nek mirno spava, reci joj da mi je sve, reci joj hvala”.
Ubrzo potom na binu je, tradicionalno, pozvao par. Slađana i Stefan su mu rekli da su tri godine u vezi.
– Kad će svadba? Poslije ove pjesme, to ti je završeno. Uz ovu pjesmu, ko pleše, to je gotovo. Razmisli da li ćeš da plešeš, Stefane. Nema povratka. Evo, u ime Glavnog grada ja ću vam pokloniti romantičan vikend u hotelu – nasmijao je publiku i par Sergej, a onda zapjevao ,,Ljubav”.
Plesao je zaljubljeni par uz stihove koje su Sergej i publika pjevali ,,Mislio sam da je kasno već za ljubav, a onda si mi došla ti. Moja Ljubav, sa tobom želim ostati, mijenjaj me, voli me, neka bude sve po tvom, gdje si ti, tu sam ja, tu je mojoj duši dom.”
Nešto kasnije pjevao je Sergej ,,Pusti probleme” da bi mu se najednom, uz oduševljenje publike, na bini pridružio dvojac ,,Who See”, sa kojim u originalu izvodi ovu numeru.
– Kad smo već došli – rekao je Noyz i onda su Dedduh i on zapjevali svoj hit ,,Đe se kupaš”, a publika im se spremno pridružila.
Kraj koncerta su obilježile upaljena svijetla mobilnih telefona u pjesmi ,,Pogledi u tami”.
– Hvala, Podgorice. Sad idem sa scene, a vi me opet pozovite – rekao je Sergej publici.
,,Sergej, Sergej”, uzvikivala je publika.
– Bila je ovo još jedna divna noć. Nadam se i vama, koliko i nama – kazao je Sergej.

This slideshow requires JavaScript.

Na bis su otpjevane ,,Pola moga svijeta” i himna Podgorice ,,Podgorica” Zlatka Jovovića, koju u originalu pjevaju Sergej, Edo Abdović, Igor Perazić i Pero Stefanović. Upravo ova pjesma pokrenula je sinoć lavinu emocija i suza kada su se na bimu pojavile fotografije preminulih Perazića i Stefanovića.
,,Ja ću zvijezdu sreće da nađem sad, tu su moji snovi, to je i moj grad, sve što želiš sada, sanjam i ja, sunce našeg grada da nam vječno sja”, pjevali su Sergej i publika.
Bio je to divan kraj večeri.
Ćetković je dugo nakon nastupa ostao da se fotografiše sa mladim poštovaocima svoje muzike, a mi se, po ko zna koji put, vidjevši omladinu da sluša ovakvu muziku, uvjerili da je budućnost svijetla na polju kulture i društva.
Prije Sergeja nastupila je Verica Čuljković sa di-džejom. Na violini je odsvirala sve najveće svjetske hitove.
Koncert je bio poklon Glavnog grada sugrađanima.
Tekst i foto: B.R.

kud duga