MAGAZIN PREPORUKA

HONORARI: Evo koliko naplaćuju dan snimanja srpski glumci

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Seka Sablić, Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Žarko Laušević i Miloš Biković najskuplji su srpski glumci, piše Blic.
Oni navodno ne prihvataju nijednu ulogu ukoliko za dan snimanja ne dobiju 2.000 eura. I to kad je riječ o glavnim rolama. Ako reditelji žele da ih angažuju za neku manju ulogu, moraju da izvoje čak 5.000 eura po danu.

FOTO: VESNA LALIĆ / RAS SRBIJA

– Žarko Laušević, Miki Manojlović i Aleksandar Berček već godinama uzimaju najviše para za filmove i serije. Pored toga što su talentovani, cijenu im diže i to što ne prihvataju olako svaku ulogu koja im se ponudi. Zbog toga, kada producenti i reditelji odluče da ih angažuju za neki projekat, već unaprijed znaju da će morati da plate 2.000 eura po danu za njihove honorare – otkriva za Informer dobro obaviješten izvor i dodaje da njihova cijena zavisi i od veličine uloge:
– Ukoliko nisu među glavnim glumcima, onda traže 5.000 eura.
Jedina žena među najplaćenijim glumcima je legendarna Seka Sablić.

FOTO: NEMANJA JOVANOVIĆ / RAS SRBIJA

– Glumice svuda u svijetu, pa i u Srbiji, imaju manje honorare od kolega. To kod Seke nije slučaj. Njena popularnost traje još od osamdesetih godina prošlog vijeka i ne jenjava. Ona je garancija da će film ili serija postati hit, pa ne čudi što ima mnogo posla – kaže njihov sagovornik.
Najmlađi na listi najplaćenijih je Miloš Biković, koji je zahvaljujući ulozi Aleksandra Tirnanića Tirketa u ,,Montevideu”, a zatim i Maraša u ,,Južnom vetru” postao velika zvijezda.
– Biković, poput mnogo starijih kolega, ima honorar od 2.000 eura dnevno. Međutim, u Rusiji zarađuje mnogo više. Tamo je za film ,,Sluga”, koji je najgledaniji u istoriji ruske kinematografije, uzimao 5.000 eura po danu – priča njihov izvor.
Iza ove petorke slijede Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Milan Marić, Miloš Timotijević i Raša Bukvić, sa honorarima od 1.500 eura po danu.
– Marić je zahvaljujući filmu ,,Toma” i seriji ,,Državni službenik” među najtraženijim glumcima mlađe generacije. Timotijević i Bukvić su poslije uloga u serijama ,,Besa” i ,,Južni vetar” podigli cijenu, dok supružnike Vojina i Slobodu publika voli da gleda već godinama – kaže njihov sagovornik.
Milša za ,,Igru sudbine” uzima 450 eura po danu

FOTO: V. LALIĆ / RAS SRBIJA

Milica Milša, koja u seriji ,,Igra sudbine” tumači jednu od glavnih uloga, za dan snimanja uzima 450 eura. Ona je zahvaljujući ulozi Ade Kanački postala najzaposlenija glumica u Srbiji u posljednje tri godine, koliko traje megapopularna telenovela. Do sada je snimila 586 epizoda, a čeka je još posla, jer će serija imati više od 800 epizoda.
Izvor: blic.rs