Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

CETINJE: Proglašena trodnevna žalost

Gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković donio je odluku da se proglasi trodnevna žalost.
– Ovom odlukom dani 13, 14. i 15. avgust 2022. proglašavaju se Danima žalosti, na teritoriji Prijestonice Cetinje, zbog tragične smrti naših sugrađanki i sugrađana. Dan žalosti obilježiće se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Prijestonice Cetinje, privrednim društvima i javnim službama čiji je osnivač Prijestonica, objektima mjesnih zajednica i drugim ustanovama na teritoriji Prijestonice – navodi se u Odluci.
Dodaje se da će lokalni javni emiter RTV Cetinje svoj program prilagoditi obilježavanju Dana žalosti, te da su elektronski i drugi mediji na teritoriji Prijestonice, organizatori javnih programa i i sadržaja dužni da svoje programe i sadržaje prilagode obilježavanju Dana žalosti.
– Naše Cetinje je danas doživjelo tragediju koja se ne pamti. Duboko potrešeni zbog gubitka nevinih života iskreno saosjećamo sa porodicama stradalih i ranjenih. Cetinje je danas ujedinjeno u molitvi za naše sugrađane koji su žrtve bezumnog napada. Hvala svima u Crnoj Gori i šire koji su u ovom teškom momentu uz nas – rekao je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković.
B.R.