Porto Novi
ART PREPORUKA

KIC: Završni koncerti ,,Ljetnjeg kampa za kamernu muziku” 6. i 7. avgusta

Završni koncerti polaznika i mentora jedanaestog ,,Ljetnjeg kampa za kamernu muziku” biće održani na Cetinju (06.08. u sali Ministarstva kulture i medija u 20h) i u Podgorici (07.08. u KIC-u ,,Budo Tomović” u 20h), saopšteno je iz PR službe KIC-a.

Ljetnji kamp za kamernu muziku okupio je ove godine 35 muzičara različitih generacija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Italije, Švajcarske i SAD.

Na programu su djela kamerne muzike Volfganga Amadeusa Mocarta, Bohuslava Martina, Edvarda Germana, Bedžiha Smetane, Sergeja Rahmanjinova, Astora Pjacole, Marka Tajčevića, Božidara Miloševića/Ante Grgina, Karla Filipa Emanuela Baha, Kloda Debisija, Jozefa Hajdna, Mariano Obiolsa, Johanesa Bramsa, Edvarda Griga, Antonjina Dvoržaka, Antona Veberna, Petra Iljiča Čajkovskog, Cezara Franka, Franca Šuberta, Nikolo Paganinija i drugih, u izvođenju različitih muzičkih sastava, od dua, trija, kvarteta i kvinteta do kamernog gudačkog orkestra.

Polaznici Ljetnjeg kampa za kamernu muziku su tokom sedmodnevnog boravka na Ivanovim koritima učili nova djela i usavršavali svoje programe kroz saradnju sa mentorima, među kojima su istaknuti umjetnici i profesori: violinista Sreten Krstić, klarinetista Veljko Klenkovski, violončelista Dmitrij Prokofjev, flautistkinja Žana Lekić, pijanistkinja Nataša Popović, violinista Marko Simović i drugi.

Od 25 kamernih ansambala, na završnim koncertima nastupiće odabrani- najbolji sastavi, a programi dva koncerta biće različiti. Koncerti su kruna muzičkog i edukativnog rada u okviru Ljetnjeg kampa za kamernu muziku, koji omogućava polaznicima da javno nastupe i doprinesu predstavljanju raznovrsnih umjetničkih programa i kamernih sastava.

Završni koncert u Podgorici dio je programa manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2022”.

Zvanični sajt Ljetnjeg kampa je: http://summercampforchambermusic.me/

Leave a Reply