Porto Novi
PREPORUKA SPORT

KOŠARKA: MVP turskog šampionata novi je košarkaš Budućnosti

Foto: KK Budućnost

MVP turskog šampionata prethodne sezone Alfa Kaba novi je igrač Budućnosti, saopšteno je iz kluba.

Potpisao je dvogodišnji ugovor.

– Dvadesetšestogodišnji košarkaš je ,,naplatna rampa” oko obruča, jer gotovo sve stiže da zatvori. Odlično se pozicionira u PnR-u, gdje zna i da preuzme niže igrače. Dobro prati protivnička dodavanja i često ih prekida dobrom reakcijom. Jedan od boljih igrača u Evropi u participaciji skoka, kako u odbrani tako i u napadu. Kada je u pitanju ofanziva, riječ je o centru koji je ,,san” svakog spoljnog igrača. Kada izađe na blok, to je onda žargonski ,,zidanje” prostora, ali se i brzo ,,odmota” u rolanju gdje obično slijedi napadanje obruča sa obije ruke. Odlična je meta i za lob pasove jer ga krasi vertikalnost – navodi se u saopštenju Budućnosti.

Alfa Kaba je, podsjećaju, bio 60. pik na NBA draftu 2017. godine.

Bivši centar Gaziantepa rođen je u Blou, u Francuskoj, a nastupa za reprezentaciju Gvineje. Visok je 208cm i bio je najbolji skakač ABA lige 2017. godine u dresu Mege.

Dvije godine je proveo u Asvelu sa kojim je osvojio francuski Kup i prvenstvo. U Francuskoj je proveo i naredne dvije godine, braneći boje Bulzaka i Nantera. Prethodog ljeta je potpisao za turski Gaziantep koji je predvodio do 4. mjesta u regularnom dijelu šampionata zbog čega je nagrađen MVP nagradom.

Prosječno je postizao 13.8 poena i bio lider šampionata sa 10.4 skokova uz 1.34 ukradene lopte i 1.56 blokada po utakmici.

– Alfa, dobrošao u plavo-bijelu porodicu – poručuju iz Budućnosti.

Leave a Reply