PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Jovović i Điđo Vukčević slavili na premijeri sezone u Kataru

Foto: Alkass

Pobjednički start Crnogoraca u novoj sezoni elitnog fudbalskog prvenstva u Kataru, piše portal Pobjede.

Nebojša Jovović i Nikola Điđo Vukčević, trener i vezista Al Ahlija iz Dohe, slavili su na premijeri ,,Stars lige“ u gostima protiv Um Salala – 1:0.

Ključni trenutak odigrao se u 82. minutu kada je ekipa crnogorskog stručnjaka izvela lijepu akciju koju su krunisali Umaru Abdulrašid i Jazan Al Naimat, koji je najbolju moguću asistenciju saigrača pretvorio golom na praznu mrežu.

Domaćin je imao više šuteva, bio opasniji, držao posjed, ali nije mogao da nađe ključ za odbranu Ahlija kojom je komandovao tandem štopera iranske reprezentacije – Hosein Kanani i Šoja Kalilzedah.

Odličnu utakmicu odigrao je i naš reprezentativac Điđo Vukčević, koji je djelovao ispred zadnje linije. Tridesetogodišnji Podgoričanin, pojačanje iz španskog Levantea, na terenu je proveo svih 90 minuta, a u finišu meča, kod rezultata 0:0, imao je veliku šansu. Nakon kornera zahvatio je loptu glavom – i šutirao za malo pored stative.

Jovović je započeo četvrtu fudbalsku godinu na klupi Ahlija, a već desetak godina s ogromnim uspjehom radi u Arapskom fudbalu.

Sa Fejsalijem i Jordana osvojio je triplu krunu, kao šef stručnog štaba Šorte – titulu u Iraku, a sa Sfaksijenom je podigao trofej Kupa u Tunisu.

Sjedio je na klupi Hadžera iz Saudijske Arabije i afričkog velikana – egipatskog Zamaleka.

U Crnoj Gori je predvodio Sutjesku, Kom i Berane do prvoligaškog statusa.

Izvor: pobjeda.me