DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

U većem dijelu zemlje saobraća se uz umjerenu tokom dana pojačanu frekvenciju vozila. Iz Auto moto saveza Crne Gore savjetuju opreznu vožnju i izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana.
Kako se dalje navodi u saopštenju Auto moto saveza Crne Gore, iz kompanije CRBC, koji izvode radove na auto-putu Smokovac-Mateševo obavještavaju da je pristup gradilištu dozvoljen samo zaposlenima uz posjedovanje nove propusnice. Upozoravaju da tuneli nijesu osvjetljeni i da se u njima vrše građevinski radovi i ispitivanja za potrebe tehničkog prijema. Stoga, do tehničkog prijema auto-puta ograničenje brzine u tunelima je 20 km/h, dok je ograničenje brzine kretanja na mjestima gdje su radovi završeni 40 km/h. Svako prekoračenje brzine će se evidentirati i adekvatno sankcionisati od strane policije.
Privremeno se za period do 07.07.2022. godine odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-13, od petlje Mateševo do naselja Mateševo. Saobraćaj će se usmjeravati preko auto-puta.

Od 01.07. do 07.07.2022, zbog sanacije dva klizišta na magistralnom putu M-3, dionica Šćepan Polje-Nikšić, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz povremene prekide, ne duže od 15 minuta, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

U periodu od 01.07. do 01.09.2022. godine, u vremenu od 17.00 do 22.00 sati, zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, na sljedećim djelovima magistralnih puteva:

M-2 – Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto-put),

M-2 – Podgorica – Sotonići – Petrovac

M-2 i M-2.4 – GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin

M-2.3 – Podgorica – Cetinje – Budva

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu. Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2, od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Na magistralnom putu M-3, dionica Danilovgrad-Podgorica, u toku su radovi na rekonstrukciji puta, zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvođenja radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja, ne duži od 15 minuta.
Radi se na rekonstrukciji regionalnog puta R-1, dionica Mojkovačka ulica (Cetinje-Njeguši obilaznica). Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i povremeni prekidi saobraćaja, ne duže od 15 minuta.
Na magistralnom putu Podgorica-Bar izvode se radovi na mostu Đurmani. Saobraćaj se obavlja naizmjenično, uz postavljenu semaforsku signalizaciju.
Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.