PREPORUKA SPORT

KOŠARKA: Aleksandar Džikić novi trener Apoela

Foto: Hapoel

– Dobrodošao u Jerusalim, Aleks – riječi su na našem jeziku kojima je Apoel objavio da je Aleksandar Džikić novi trener kluba.

Ugovor je potpisan na dvije sezone.

Priču o njemu počeli su saopštenjem da je ,,prošle sezone trenirao Budućnost, sa kojom je osvojio duplu krunu u crnogorskoj ligi” i da ,,važi za jednog od najcjenjenijih i najodlikovanijih srpskih trenera posljednjih godina, sa dugom listom dostignuća i titula.”


Džikić je nakon potpisivanja rekao:

– Srećan sam i uzbuđen što ću se pridružiti Apoelu iz Jerusalima. Ostala su mi je lijepa sjećanja na organizaciju, a posebno na navijače, kada sam zadnji put bio u Areni. Garantujem da ćemo vrijedno raditi kao tim, sa strašću, hrabrošću i odlučnošću na putu ka ostvarenju zajedničkih ciljeva. Daćemo sve od sebe da dovedemo igrače koji će dijeliti isti pristup košarci. Idemo, Apoel.

Izvršni direktor Apoela Gaj Harel istakao je da su ,,tražili trenera na visokom nivou.”
– Čim je stigla poruka iz Budućnosti, reagovali smo u tom trenutku i Aleks je tog dana dobio telefonski poziv. Ovo je trener čiji rekord govori sam za sebe. Aleks je vukao osnove svoje pristupa košarci kako iz tvrdog srpskog mentaliteta, tako iz vremena koje je proveo u NBA ligi. On je temeljan, veoma iskusan trener, koji je tokom svoje karijere osvajao titule i za koga igrači vole da igraju. Siguran sam da će veza sa njim biti uspješna u svakom pogledu. Sada je vreme za rad – poručio je Harel.

B.R.