ART PREPORUKA

POKLON GRAĐANIMA ZA 21. MAJ: D-moll pop hor snimio spot „Crna Goro lijepa“ (video)

Foto: Privatna arhiva

D-moll pop hor, pod dirigentskom palicom profesora Saše Barjaktarovića, objavio je danas spot sa pjesmom „Crna Goro lijepa“, kao poklon građanima za 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore, saopšteno je iz D-moll pop hora.
Ovu kompoziciju autora Dragana Tokovića na tekst Nade Kovačević, crnogorska javnost upoznala je prije više decenija u izvođenju „Veselica“, a sada je u novom horskom aranžmanu Saše Barjaktarovića i instrumentalnog aranžmana Dejana Božovića izvodi D-moll pop hor. Spot je sniman u saradnji sa „Bubulj produkcijom“ iz Bara pod vođstvom reditelja Dejana Senića.

Foto: Privatna arhiva

O ovom projektu D-moll pop hora umjetnički rukovodilac i dirigent Saša Barjaktarović kaže:
– Odavno sam želio da za „Crnu Goru lijepu“ napravim savremeni horski aranžman, kako bi ova divna kompozicija nastavila da živi u novom ruhu. Nadam se da će se u spotu vidjeti koliko uživamo i u pjevanju i snimanju, čime ostavljamo još jedan trajni trag o našoj muzičkoj baštini. Svim saradnicima na ovom projektu iskreno zahvaljujem, jer smo minimalnim sredstvima, uz zajednički entuzijazam, uspjeli da spremimo poklon građanima Crne Gore povodom 21. maja.
Inače, „Crna Goro lijepa“ je drugi spot D-moll pop hora, nakon pjesme „Muzika i ja“ koja je objavljena krajem prošle godine, a koja je, takođe, izazvala veliku pažnju javnosti.
O budućim planovima hora Barjaktarović kaže da se sprema novi repertoar za cjelovečernji koncert, koji će biti održan kada sve bude u potpunosti spremno.
– Nije lako uklopiti obaveze naših članova koji su i srednjoškolci, studenti, zaposleni ljudi sa ozbiljnim karijerama i porodicama. Nas povezuje ljubav prema druženju i pjevanju, a ono što sigurno znamo da ćemo pred poštovanu publiku izaći tek kad budu ispunjeni naši zajednički visoki kriterijumi. Vjerujem da će to biti uskoro. I publika i mi smo nestrpljivi i unaprijed se radujemo – poručuje Barjaktarović.

kud duga