MODA SLAJDER

PODGORICA: Verica Rakočević zatvorila jubilarno izdanje Crnogorske nedjelje mode

Jubilarno, 30. izdanje Crnogorske nedjelje mode – Somersby Fashion Week Montenegro – završeno je sinoć.
Kolekcije su predstavili Nemanja Pantelić, ,,Class Outlet”, ,,Antony Morato”, Natalija Urbanova i Verica Rakočević.
Nemanja Pantelić premijerno je predstavio muško-žensku kolekciju ,,Geo Reborn”. Bilo je to i prvo njegovo predstavljanje pred crnogorskom publikom. Kolekcija je bila zanimljiva, puna geometrije i futurizma. U njoj je koristio viskozu, saten i mrežu.

This slideshow requires JavaScript.

Dominirale su srebrna, crna i bijela. Revija je otvorena bijelim kreacijama. Dame su nosile duge i kratke haljine, lepršave i pripijene, komplete, pantalone, jakne, mantile i kardigane, a muškarci košulje, majice, pantalone, šortseve i sakoe.
,,Class Outlet” prikazao je kolekciju poznatih svjetskih brendova za žene, muškarce i djecu – komplete, košulje, majice, pantalone, odijela, sakoe, jakne, trenerke i haljine.
,,Antony Morato” predstavio je kolekciju za muškarce koju su činile košulje, majice, džemperi, duksevi, pantalone, sakoi, odijela i jakne. Reviju je zatvorio muzičar Bane Nedović.
Potom je došao red da svoju kolekciju predstavi Natalija Urbanova. Njene haljine bile su pripijene, oslikavajući ženstvenost i eleganciju. Dominirao je pliš i kreacije u crnoj boji sa ciklama postavom. Bilo je zanimljivih detalja poput velike žute mašne na ljubičastoj haljini, tijare uz dugu pripijenu haljinu, šešira i rukavica.
Verica Rakočević zatvorila je jubilarno izdanje Crnogorske nedjelje mode predivnom kolekcijom pod nazivom ,,Valovi”, koju je posebno izradila za ovu priliku. Manekenke su hodale u elegantnim haljinama i kompletima u bijeloj boji, dok se u pozadini na bimu povijala lavanda u polju. Sakoi, kompleti, haljine, pantalone i bluze čistih linija i zanimljivih detalja. U sve to savršeno se uklapao šal sa pozlaćenim resama.
– U principu ne učestvujem u grupnim revijama. Jednom godišnje imam samostalnu reviju. Ali, kod Srđe uvijek dođem, jer on to sve organizuje na visokom nivou i možete da radite kao da ste u svijetu. Ove haljine koje je publika večeras vidjela su široke, glamurozne u materijalu, ali ja uvijek stvaram za ženu koja kad se pojavi, nećete prvo vidjeti haljinu, nego ćete prvo vidjeti nju. A haljina će biti nešto što prati taj karakter, tu osobu – rekla je Rakočević za portal Montenegro magazin nakon revije.

This slideshow requires JavaScript.

Kreacije su, kako je istakla, rađene od lana i organdin svile.
– Zato je kolekcija sva mliječna. Ipak, možete ispod da ponesete nešto, na primjer, zeleno i tako ,,razbijete” bjelinu . Svaka ova haljina može da predstavlja tri haljine, zavisno od boje koju ispod nosite – objasnila je Rakočević u razgovoru za naš portal.
Izvršni direktor Modne komore Crne Gore Srđan Lubarda kazao je nakon revija da je ponosan na sve ono što su postigli za 15 godina Crnogorske nedjelje mode i zahvalio svim partnerima, sponzorima, medijima, dizajnerima, fotografima i svom timu.
Pozvao je da mu se pridruži i prva dizajnerka koja se predstavila na Crnogorskoj nedjelji mode prije 15 godina Slobodanka Seka Martinović.
Uz originalan poklon Lubardi, Martinović je rekla da je to priznanje, jer ,,15 godina je puno vremena.” Čestitala mu je na ,,istrajnosti, upornosti i velikoj želji.”
U muzičkom dijelu nastupio je Nenad Knežević Knez sa pjesmom ,,Adio”.
Za frizure je bio zadužen tim Zorana Vukčevića sa Zoranom Vukčević na čelu.
B.R.
Foto: B. Šekularac