MODA SLAJDER

PODGORICA: Otvorena Crnogorska nedjelja mode, dodijeljene modne nagrade

Jubilarno, 30. izdanje Crnogorske nedjelje mode, u organizaciji Modne komore Crne Gore, otvoreno je večeras u Capital Plazi u Podgorici. Na otvaranju, povodom jubileja, dodijeljene su i modne nagrade.
– Zaista je bilo teško, naročito u vrijeme korone, da organizujemo manifestaciju na najvećem mogućem nivou. Zahvaljujem našim partnerima koji su nas podržali u ovom projektu.  Ponosni smo na to što smo postigli u prethodnih 15 godina – rekao je izvršni direktor Modne komore Crne Gore Srđan Lubarda.
Povodom 15 godina Montenegro Fashion Weeka dodijeljene su i nagrade.
Nagradu za najbolju modnu dizajnerku Montenegro Fashion Weeka dobila je Marina Banović, a za najbolju kolekciju  na ovoj manifestaciji  Milena Đurđić. Za modnog frizera nagradu je dobila Zorana Vukčević iz Kuće mode i ljepote Zoran, najbolja modna šminkerka  je Marija Ivanović – Šuković. Modni novinar Crnogorske nedjelje mode je Ranka Perović sa RTCG. Najstilizovanija dama  je Nataša Pejović, a najstilizovaniji muškarac Danilo Kalezić.  Najtraženija manekenka kada je Crnogorska nedjelja mode u pitanju je Ljubica Medenica, a najtraženiji maneken Mitar Filipović. Nagradu za sponzore dobili su Somersby i Karlsberg, Takt, Hipotekarna banka, Capital Plaza, te hoteli Union i New Star. Modni fotograf Crnogorske nedjelje mode je Jelica Bujić.
MNE magazin dobio je specijalno priznanje za dugogodišnju podršku ovoj manifestaciji.
U okviru Crnogorske nedjelje mode najnovije kolekcije 19. aprila na Imanju Knjaz od 21 sat predstaviće Marina Banović & Pretty Ballerinas, Bata Spasojević, studenti sa Odsjeka za modni dizajn UDG, Valentina Mitrović Zvezdice i Ana Suevakova.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac