PREPORUKA ZDRAVLJE

DR NINA MANDIĆ: Ljepota življenja

 

Na samo sat vremena letom od brdovitog Balkana, živi se neki drugi život koji njeguje estetiku i umijeće življenja, koji ima načina i za plate ljekarima i za čiste ulice. I za umjetnost. Iskonsku i isjeljujuću.

U bečkoj državnoj operi balet Labudovo jezero. Izvođači,  kakve li ironije, Rusi i Ukrajinci zajedno, u savršenoj harmoniji.

Nestvarnih pokreta koji se slivaju jedan u drugi. Kao da je ono što doživiš uhom pretočeno u ples,  a u isto vrijeme i u priču. Ljubavnu.

U publici se ne čuje ni šapat, tokom momenata tišine.

Ambijent te tjera da zamišljaš kako je bilo nekada, predvorje i stubište,  autentični iz davnih vremena.

Slike nisu originalne, skinute s interneta.

Moje društvo s kojim sam sinoć uživala ( mahom Crne Gore listovi, istureno odjeljenje Beč), kaže da pristojan svijet ne slika, niti nosi telefone u Operu. Uživa do kraja u čaroliji. 

Pod utiskom doživljaja, poželjela sam da pozovem Cecu ( Ražnjatović) i Jelenu ( Karleušu), da zajedno odgledamo  i odslušamo Labudovo jezero. Možda bi se pomirile, oplemenile i pogledale na život iz drugog ugla, kad dožive nešto,  za njih novo,  a   postojeće od vajkada.  U našima bi   tim činom,  napravile malo mjesta za stvarnu ljepotu. Istinsku i suštinsku. Kakvu daje samo umjetnost.

Dr Nina Mandić, pedijatar

PZU ,,Doktorica Mica