PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Preminuo Nebojša Vučićević

Foto: FK Partizan

Nebojša Vučićević preminuo je sinoć u 59. godini tokom termina za mali fudbal u jednom balonu na Zvezdari.
– Sa velikom tugom vas obavještavamo da je večeras iznenada preminuo Nebojša Vučićević – Uške, u svojoj 59. godini. Uške je kao igrač nastupao za FK Partizan u periodu od 1984. do 1989. godine, a nedavno se vratio u svoj Partizan kao član Komisije za veterane i skaut kluba. FK Partizan ovim putem upućuje iskreno saučešće porodici. O mjestu i vremenu sahrane javnost će biti blagovremeno obaviještena – saopšteno je iz FK Partizan.
Vučićević, koji je bio poznat pod nadimkom Uške, karijeru je počeo u OFK Beogradu, a potom u dresu Partizana za pet godina osvojio dvije titule prvaka Jugoslavije.
– Dan nakon svake utakmice Partizana izgleda isto u Humskoj. Svi koji su na bilo koji način uključeni u rad kluba dođu u službene prostorije, razmjenjuju se mišljenja, izvlače pouke i smišljaju planovi kako da Parni valjak bude još bolji. Tako je bilo i danas, poslije jučerašnjeg poraza od Fejenorda 2:5. Okupili smo se, razgovarali, a tu sa nama je bio i Nebojša Uške Vučićević. Legenda ovog kluba, čovjek koji je pet godina nosio dres Partizana, zabilježio 329 nastupa i 168 puta upisao svoje ime u listu strijelaca. Neviđeni šmeker, fudbalski buntovnik, Dorćolac, dobričina i čovjek vedrog duha koji je uvijek znao i umio da nas podigne i oraspoloži. Volio je Partizan i davao mu je uvijek najviše što je mogao. Nekada golovima, nekada savjetima, a u posljednje vrijeme kao dio skauting službe kluba.
Rastali smo se danas od njega, otišao je iz svoje Humske uz velike planove, prepun ideja i zamisli kako da Partizan bude bolji nego što jeste, ali nažalost, nikad ih neće sprovesti u delo. Danas je, shvatilo smo to kad su nam javili da je na terminu za mali fudbal doživeo srčani udar sa tragičnim posljedicama, posljednji put bio u svojoj kući i među svojima. I nažalost, nećemo u junu zajedno proslaviti taj jubilarni 60. rođendan kojem smo se toliko radovali i o kojem smo pričali. Fudbal je bio njegov život, za fudbale je živio i na kraju, na fudbalu ga je i završio. Zbogom, Uške, neka ti je laka crna zemlja i hvala za sve što si uradio za Partizana i za sve ono što si planirao da uradiš. Mjesto i vrijeme sahrane će biti naknadno objavljeni – piše u oproštaju na zvaničnom sajtu FK Partizan.
U inostranstvu je igrao za francuski Mec, špansku Salamanku i južnokorejski Daevu.
U posljednje dvije decenije bavio se trenerskim poslom.
B.R.