PREPORUKA ZDRAVLJE

HIPP TEHNOLOGIJA: Šta je organska hrana (2)

O proizvodnji voća, povrća i mesa na farmama koje sarađuju sa  kompanijom HiPP, detaljnije pročitajte ovdje.

Počinje se, dakle, odabirom zemljišta, sjemena koje nije tretirano pesticidima, pa dalje preko strogo organskog uzgoja na farmama, sve do gotovog proizvoda. I tu nije kraj predostrožnosti i ispitivanjima. Važno je  znati HiPP čini i mnogo više nego što je propisano zakonom i međunarodnim pravilima organske poljoprivrede i proizvodnje i to važi za sve, od žitarica do graška, jabuka, pa do mlijeka i mesa, a ova posebna pažnja i briga nastavlja se i tokom obrade  – dodatno.Tek kad laboratorijski testovi pokažu da je sirovina, možemo slobodno reći, savršena, sastojci se šalju na obradu. https://www.hipp.me/o-hipp-u/organski-kvalitet-i-odrzivost/odrzivi-organski-proizvodi/kontrola-kvaliteta/

Filozofija ove kompanije zasnovana je da devizi – Za ono najvrijednije u životu. I jasno je na šta, odnosno na koga se misli. Pored toga, zaštita prirode i ljudske sredine takođe je prioritet. Za ove ljude održivost nije samo tema koja je u trendu. Posvećenost organskoj poljoprivredi  traje više od 60 godina i slobodno možemo reći, da su među pionirima u formulisanju održivih standarda.

„Održivost zahtijeva način života i privređivanja, koji neće preopteretiti, rasuti ili čak uništiti prirodne resurse kao osnov života svih ljudi. Ideja koja stoji iza ovog pojma je opisana već prije više stotina godina u šumarstvu. Misli se na oblik privređivanja kod koga se uvijek uzima samo onoliko drva koliko može da izraste tako da šuma nikada nije potpuno posječena, već se uvijek iznova može regenerisati i mogu je koristiti sljedeće generacije.“

Nakon ovako lijepe priče koja iskazuje brigu za potomstvo, ljude i prirodu, ostaje nam samo da vjerujemo da ovakvo razmišljanje, životna i poslovna  filozofija mogu doprinijeti čuvanju već uveliko načete planete i svekolike prirode na njoj. I nadati se da će je ljudi masovno prihvatiti, shvativši je, prije svega, na pravi način.

U ovom pravcu, dakle, organskom u pravom smislu te riječi, iz ubjeđenja, ne trendovski, trebalo bi krenuti od prvih kašičica. Pokušajte i vi pronaći smisao i dobrobit za ono najvrijednije u životu.

 

(Sjutra: DILEME: Adaptirana  mliječna formula ili kravlje mlijeko? )

PR