PREPORUKA SPORT

BOKS: Bronza iz Mađarske za Petra Liješevića

Foto: Bokserski savez Crne Gore

Petar Liješević sa 66. Međunarodnog memorijalnog turnira ,,Bocskai”, koji je održan u petodnevnoj režiji za seniore i seniorke u Debrecinu, u Mađarskoj, vraća se sa bronzom, saopšteno je iz Bokserskog saveza Crne Gore.
Turnir je, ističu, organizovan u svih 12 ženskih i 13 muških težinskih kategorija uključenih u zvanični program IBA-e.
Međunarodni memorijalni turnir ,,Bocskai” jedan je od najstarijih evropskih međunarodnih takmičenja posle Memorijalnog turnira u Strandži. Ovaj prestižni turnir donio je velike šampione poslednjih decenija. Finale je podijeljeno na dva dana.

– Bojana Gojković, u kategoriji do 57 kg, svoj prvi meč u seniorskoj konkurenciji izgubila je jednoglasnom odlukom sudija od Mađarice Szabine Szucs, koja već ima iskustva u seniorskoj kokurenciji.
– Petar Marčić, u kategoriji do 80 kg, drugog dana Turnira, imao je snažnu kontrolu meča, ali je ipak izgubio borbu podijeljenom odlukom sudija protiv Ukrajinca, Bogdana Tolmačova.
– Petar Liješević u kategoriji do 86 kg, drugog dana Turnira, kategorisan kao tinejdžerska senzacija i buduća nada Crne Gore, dobio je borbu podijeljenom odlukom sudija protiv Mađara, Adama Tota. U finalnom meču protiv Ukrajinca, Isakova Andriie, izgubio je jednoglasnom odlukom sudija, čime je osvojio bronzanu medalju na ovom jakom Turniru.

Takmičare je na Turniru ispratio selektor, Nikola Ružić. navodi se u saopštenju Bokserskg saveza Crne Gore.