PREPORUKA SPORT

ARGENTINA OPEN: Del Potro u suzama nagovijestio kraj karijere

Foto: Twitter

Koliko je samo emocija bilo na terenu i tribinama sinoć na Argentina Openu.
Možda i posljednji meč u karijeri odigrao je dobrodušni velikan Huan Martin del Potro pred domaćom publikom na terenu ,,Giljermo Viljas”.
Iako poražen protiv Federika Delbonisa 6:1, 6:3 za sat i 23 minuta, sa terena je otišao kao pobjednik, uz suze i pjesmu navijača.
Svladale su ga emocije prije serviranja kod rezultata 5:3 u drugom setu. ,,Ole, ole, ole, Delpo”, klicala je publika, takođe u suzama, dok je njihov voljeni teniser prekrio lice peškirom i zaplakao.


Nakon završetka servisa i meča, Delbonis i Del Potro su se zagrlili, a Delpo je potom okačio traku za glavu na mrežu.
– Teško je objasniti kako sam se osjećao na terenu. Toliko emocija. Atmosfera je bila ,,luda”, ljudi su bili ,,ludi” i ovo je jedan od mojih najboljih mečeva ikada kada je publika u pitanju – kazao je Del Potro nakon meča.

Ft: Sergio Llamera/Argentina Open

Ne zna, dodao je, da li će opet zaigrati.
– Bol u koljenu je ogroman. Daću sve od sebe da ga zaliječim i ako dođem do te faze, možda ću imati još jednu priliku da zaigram na terenu. Moram da se pobrinem za koljeno zbog svakodnevnog života. Ako mi je večeras bio posljednji meč, odlazim srećan – istakao je Del Potro.

Foto: Oscar Roberto Castro/Argentina Open

Del Potro je zatražio 80 karata za porodicu i prijatelje iz rodnog Tandila, prenosi atmosferu ATP Tour. Prvi put u njegovoj karijeri, iz lože ga je pratila majka Patricija. Tu su bili i njegova sestra Hulijeta, legendarna argentinska teniserka Gabrijela Sabatini, kapiten Dejvis kup reprezentacije Argentine Giljermo Korija, zatim teniser Benoa Per i mnogi drugi.

Del Potro u zagrljaju sa majkom Patricijom (foto: Getty Images)

Del Potro je na teren ušao uz argentinsku rok numeru prijatelja Ćira ,,Que Placer Verte Otra Vez” (Kakvo zadovoljstvo vidjeti te opet ili poput one Rajka Dujmića ,,Kako je dobro vidjeti te opet”).
– Najteža stvar za postići nije trofej ili rangiranje na listi, već ljubav i podrška ljudi. Mislim da sam to ostvario. Sada samo želim da živim mirno i budem u stanju da zaspim bez bola u nozi – rekao je Del Potro.
B.R.