PREPORUKA SPORT

EP U RUKOMETU: Poraz Crne Gore

Foto: Reuters

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je danas 34:30 od Holandije u drugom kolu glavne runde Evropskog prvenstva u Budimpešti.
Naši igrači i u ovom meču prikazali su veliku borbu i lavovsko srce, od prve do zadnje sekunde, ali nije se moglo protiv Van Lojvena, Stajnsa i ekipe.
Golove za Crnu Goru postigli su Čepić (šest), Branko Vujović (šest), Grbović (četiri), Čavor (tri), Božović (tri), Miloš Vujović (dva), Stevan Vujović (dva), Lasica (jedan), Anđelić (jedan), Filip Vujović (jedan) i Lazović (jedan), a za Holandiju Smits (devet), Falke (šest), Stajns (šest), Baijens (pet), Benghanem (pet), Šagen (dva) i Adams (jedan).
MVP meča je golman Holandije Tijs Van Lojven koji je imao 16 odbrana. On je stigao kao zamjena sinoć oko ponoći, jer su glavni golmani i trener golmana dobili pozitivan nalaz na testiranju protiv korona virusa, pa je u Holandiji, s pravom, gledano na njega kao junaka duela.
– Mislim da smo previše promašivali danas. Kao da smo bili u grču, kao da nas je poremetio pritisak, kao da su očekivanja bila velika. Ekipa Holandije je danas odigrala odličan meč, izgledali su više fokusirani – kazao je selektor Zoran Roganović poslije meča za RTCG.
Fokusiraće se na bolju realizaciju sa igračem više.
– Mislim da imamo još što da pokažemo – istakao je Roganović.
Nismo uspjeli da ispratimo taj trkački ritam Holanđana, mišljenja je Božović.
– Treba ići dalje – poručio je Božović za RTCG.
Naredni meč Crna Gora igraće u ponedjeljak, u 20:30 sati, protiv Francuske.
B.R.