PREPORUKA SPORT

EP U RUKOMETU: Pobjeda Crne Gore

Foto: Reuters

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras Sjevernu Makedoniju 28:24 u ,,Feniks areni” u Debrecinu, u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva.
Golove za Crnu Goru postigli su Miloš Vujović (šest), Anđelić (šest), Ševaljević (pet), Branko Vujović (četiri), Lasica (dva), Grbović (dva), Čepić (dva) i Radović (jedan), a za Sjevernu Makedoniju Velkovski (šest), Kuzmanoski (pet), Serafimov (tri), Kuzmanovski (tri), Mirkulovski (dva), Peševski (dva), Kosteski (jedan), Georgievski (jedan) i Taleski (jedan).
Izvanredan na golu bio je Nebojša Simić koji je upisao 14 odbrana i upravo on je proglašen za najboljeg igrača na meču.
– Heroj nisam ja, već cijela ekipa. Mnogo sam ponosan na ekipu, koja igra sa ogromnom energijom. Ovo je nevjerovatan kolektiv. I kad ide loše, moraš da bodriš, uvijek treba da vjerujemo. Ovaj put ću im oprostiti, sljedeći put neću – našalio se Simić u razgovoru za RTCG nakon meča.
Kaže da nije htio javnost da opterećuje sa svojim problemima, ali, da je morao da ide na magnentnu rezonancu.
– Mučila su me leđa nekoliko dana, pa mi nedostaje kontinuitet treninga. Bilo je teško, trebalo je da me malo krene i onda se pretvaram u svoju najbolju verziju. Živim za ove trenutke, kao kada sam sina dobio. Suze mi krenu kada pomislim na ovakve trenutke i ovo ću pamtiti cijelog života – istakao je Simić.
Problemi su od početka sa korona virusom.
– U tri popodne je Nebojša Simović saznao da može da igra, Branko Vujović nije trenirao dva dana, a tako su se borili… Kada vidim njih, kako da ja ne ,,poginem” – rekao je Simić.
Pohvale Simiću stigle su od Marka Lasice.
– Sjajno smo otvorili utakmicu, kasnije počeli da padamo, ali smo uspjeli da izdržimo. Kada je bilo najvažnije Simić je branio sjajno. Fali nam dosta igrača, ali ova ekipa je pokazala potencijal. Šta bi tek bilo da smo kompletni? Ponosan sam, srce mi je puno – kazao je Lasica za RTCG.
Prevladala je želja, mišljenja je Vasko Ševaljević.
– Igrali smo hrabro i strpljivo. Imali smo padove, ali mislim da smo kontrolisali utakmicu. Sada da se odmorimo, spremimo za posljednji meč u grupi… Da vidimo šta će biti sa testovima, ali ono što je sigurno – daćemo sve od sebe, kao i uvijek – poručio je Ševaljević u razgovoru za RTCG.
Miloš Vujović je ispunio obećanje.
– Obećao sam da ću izgarati na terenu, dao sam sve – ovo je moja prva pobjeda na velikim takmičenjima, poseban je osjećaj. Bilo je teško nakon poraza od Danske, bilo je teško uzdignuti se, a pokazali smo i srce i karakter. Nadam se da nećemo stati, već da ćemo pružiti i više protiv Slovenije. Sve može da se promijeni, ali karakter, želja i volja moraju da ostanu na ovom nivou – smatra Miloš Vujović kroz razgovor za RTCG.
Branko Vujović vjeruje da je ovo bila zaslužena pobjeda.
– Pobijedili smo i to je najvažnije, pa neka sam promašio sve. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, da smo zasluženo pobijedili. Idemo meč po meč, nismo analizirali Slovence toliko, ali imamo dva dana da se spremimo i da pokušamo da pobijedimo i odemo u narednu rundu – poručio je Branko Vujović u razgovoru za RTCG.
Završni meč grupne faze Crna Gora igra protiv Slovenije, u ponedjeljak od 18 sati. Biće to meč odluke za prolaz u drugu fazu.
B.R.