PREPORUKA SPORT

NOVINAR ,,L'EQUIPEA”: Đoković nije htio da skine masku tokom intervjua

Detalj sa intervjua Đokovića za L'Equipe (Foto: Etienne Garnier/L'Equipe)

Novinar Frank Ramela, koji je intervjuisao Novaka Đokovića za ,,L'Equipe” u Beogradu 18. decembra. oglasio se tekstom za taj ugledni francuski list.
Objasnio je da je imao instrukcije da Đokoviću ne postavlja pitanja o vakcinaciji i planovima za Australijan Open. Intervju je, dodaje, trajao pola sata.
– Tema je osjetljiva, ako i dalje sumnjate u nju. Ne dovodi se u pitanje da li razmatra da se testira. I ako jeste, kakav je bio rezultat – navodi Ramela, koji je u TC Novak došao da uruči Đokoviću nagradu za najboljeg u 2021. godine.
Tri nedelje kasnije Ramela je saznao da je Đoković imao pozitivan test na korona virus dva dana prije intervjua.

Detalj sa fotografisanja Đokovića za L'Equipe (Foto: Etienne Garnier/L'Equipe)

Sjeća se da je Đoković pozirao i vrištao tokom snimanja sa trofejom bez maske, ali i da je pokrio lice tokom intervjua.
– Kada su ga zamolili da skine masku da bismo uradili nekoliko fotografija, Novak je odbio – ističe Ramela.
Novinar ,,L'Equipea” kaže i da je prije puta u Australiju uradio PCR test koji je bio negativan.
Podsjećamo, Đoković se jutros obratio javnosti zvaničnim saopštenjem u kojem je, između ostalog, rekao:
– Sljedećeg dana sam prisustvovao teniskom događaju u Beogradu da bih uručio pehare djeci i odradio sam brzi antigenski test prije događaja. Rezultat je bio negativan. Nisam imao simptome, osjećao sam se dobro i tek nakon događaja sam dobio obavještenje o pozitivnom PCR testu. Narednog dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio svoju dugo čekanu obavezu prema ,,L'Equipeu” u vidu intervuja i slikanja. Otkazao sam sve ostale obaveze, osim intervjua za ,,L'Equipe”. Osjetio sam obavezu da odradim intervju za ,,L'Equipe” jer nisam želio da iznevjerim novinara, ali sam se postarao da držim propisanu distancu i nosio sam masku sve vrijeme, osim kada su me slikali. Iako sam otišao kući poslije intervjua da bih se izolovao na neophodan period, sada kada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu.

B.R.