PREPORUKA SPORT

SAGA SE NASTAVLJA: Bez odluke Hoka o Đokoviću i danas

Aleks Hok (Foto: Lukas Coch/AAP)

Proći će i ovaj dan bez odluke ministra Australije za imigraciju Aleksa Hoka o tome da se Novaku Đokoviću ukine viza i samim tim zabrani ulazak u zemlju naredne tri godine.
– Kao što smo juče saopštili, ministar Hok razmatra odluku da se gospodinu Đokoviću ukine viza u skladu sa članom 133C(3) Zakona o migracijama. U skladu sa propisanom procedurom, ministar Hok će temeljno razmotriti ovo pitanje. Kako je proces u toku, iz pravnih razloga, neprikladno je dalje komentarisati o ovome – navodi se u zvaničnom saopštenju portparola ministra Hoka.
Ono gdje se sada javio problem, nakon, naizgled, razrešenja situacije poslije odluke sudije Federalnog i porodičnog suda Entonija Kelija juče da se Đokoviću odobri viza, jeste da li je teniser lagao o tome da nije nigdje putovao 14 dana prije dolaska u Australiju.
Đoković je, naime, u izjavi graničnoj policiji Australije stavio štrik u kolumnu ,,ne” na pitanje ,,Da li ste putovali ili ćete putovati igdje u proteklih/narednih 14 dana prije dolaska/po dolasku u Australiju?”. Iznošenje neistine u ovom dijelu, takođe je kažnjivo zakonom.
Đoković je u Australiju stigao 6. januara. Ono što je sporno jesu fotografije na kojima se vidi da je iz Beograda putovao za Marbelju gdje je trenirao. Datum teksta iz Marbelje je 2. januar.


B.R.