ART SLAJDER

VLADANA VUČINIĆ ZA MNE MAGAZIN: Pjesma ,,Breathe/Unforgivable” biće predstavljena krajem februara

Foto: Aleksandra Jović

Vladana Vučinić predstavljaće Crnu Goru na ovogodišnjoj ,,Pjesmi Evrovizije” sa numerom ,,Breathe/Unforgivable”, otkrila je ona za MNE magazin tokom današnje online konferencije za novinare.
Ona je pisala tekst i muziku, a koautor je Darko Dimitrov.
– Nismo htjeli da idemo samo sa audio zapisom. Mislimo da trebamo da je vizuelno uobličimo sa toplom, ljudskom pričom, da bi je slušaoci i gledaoci u potpunosti primili k srcu. Već pravimo neke planove. Računam negdje u februaru, krajem februara da bi to moglo da doživi premijeru – rekla je Vučinić za MNE magazin.
Pjesma je došla u veoma teškom trenutku za nju, pa smo je pitali što je nadahnulo da je predstavi Evropi i svijetu.
– Vidjećete kada čujete pjesmu. Pošto sad ne mogu da Vam otkrivam potpunu tematiku pjesme. Ona je možda tužna, ali ima jaku poruku, inspirativna je i može da utiče na mase i zbog toga sam je u posljednjem momentu prijavila na ,,Eurosongu”. Mislim da je ,,Eurosong” baš prava prilika da predstavim ovu pjesmu, kada sam je već uradila u tom nekom momentu, koji je bio težak za mene, a nosi jaku poruku, ,,Eurosong” je najgledaniji muzički događaj na svijetu. Čast mi je što ću sad predstavljati svoju zemlju, ali nisam ,,vau” što bih možda nekad bila, sa nekih 18, 20 godina, što idem na ,,Eurosong”. Ali mi je drago što ću imati tu priliku da na neki način, ako mogu, izvršim neki, bar mali, doprinos i uticaj kroz moju muziku – rekla je Vučinić za MNE magazin.
B.R.

kud duga