ART PREPORUKA

EUROSONG: Crnu Goru predstavljaće Vladana Vučinić

Vladana Vučinić izabrana je za predstavnicu Crne Gore na ovogodišnjem Eurosongu, koji će 10, 12. i 14. maja biti održan u Torinu, saopštila je u Jutarnjem programu TVCG predsjednica selekcione komisije Stana Salgo, ujedno muzička urednica Radija Crne Gore.

– Ove godine na konkurs za crnogorskog predstavnika na Pjesmi Evrovizije 2022. godine prijavio se rekordan broj, 30 autora iz zemlje i inostranstva. Njih 24 imalo je kompletnu dokumentaciju – kazala je Salgo.
Dodala je da su se u odabiru vodili muzičkim kvalitetom i da kompozicija nosi snažnu poruku.

Desetočlanu komisiju činili su još Branka Banović, muzička urednica TV Crne Gore, Danijel Alibabić, predsjednik Udruženja estradnih umjetnika Crne Gore, Bojana Nenezić, savjetnica za muzičku kulturu u Zavodu za školstvo, Zoja Đurović, profesorica u Muzičkoj školi ,,Vasa Pavić”, Dražen Bauković, urednik u Zabavnom programu TVCG, Nina Žižić, estradna umjetnica i učesnica Eurosonga, Gojko Berkuljan, reditelj i Glavni producent RTCG, Ilmira Lika, urednica i direktorica TV Teuta i Đorđije Kustudić, rukovodilac Marketinga RTCG.

Pjesma Evrovizije biće održana u dvorani Palla Olimpico, a žrijeb za polufinalna takmičenja biće obavljen u Torinu  25. januara.
B.R.

kud duga