Porto Novi
ART PREPORUKA

NOVOGODIŠNJI KONCERT CNP-A: Čanović, Revich i Goetzel večeras donose magiju

Foto Duško Miljanić

Danas je u Crnogorskom narodnom pozorištu održana konferencija za novinare povodom Novogodišnjeg koncerta koji će biti održan večeras u 20 sati na Velikoj sceni, saopšteno je iz PR službe CNP-a.
Na koncertu će nastupiti slavni violinista Yury Revich i sopran Ivana Čanović. Publici će biti predstavljen novi Kamerni orkestar Crne Gore sastavljen od najboljih muzičara iz naše države i regiona a dirigent je Sascha Goetzel. Publika će biti u prilici da uživa u poznatim melodijama simfonijske muzike, valcera, tanga, tradicionalnih i savremenih kompozicija za violinu i operske muzike (Vivaldi, Piazzolla, Mozart, Schubert…).

Foto Duško Miljanić

Direktor CNP-a Marko Baćović je kazao da očekuje magično veče.
– Večeras imamo još jedan od lijepih tradicionalnih događaja kada će se naša dramska sala pretvoriti u magičnu muzičku kutiju – rekao je Baćović.
On je istakao da je nacionalni teatar izuzetno ponosan što za muzičku urednicu ima veliku umjetnicu kao što je Ivana Čanović.

Foto Duško Miljanić

Muzička urednica CNP-a, sopran Ivana Čanović je rekla da joj je čast što će crnogorska publika imati priliku da uživa u izvođenju velikih umjetnika.
– Srećna sam što su najbolji muzičari iz Crne Gore i regiona prihvatili priliku da formiramo Kamerni orkestar Crne Gore i posebno mi je zadovoljstvo što su tu Yuri Revich, dugogodišnji prijatelj i kolega, kao i Sascha Goetzel koji nam dolazi iz bečke opere – kazala je Čanović na konferenciji za medije.

Foto Duško Miljanić

Dirigent Sascha Goetzel je izrazio zadovoljstvo što je ovdje i zahvalio CNP-u na toploj dobrodošlici.
– S pravom možemo reći da u posljednje dvije godine živimo u veoma teškim vremenima i sama činjenica da smo u prilici da stvaramo muziku, da nastupamo, da dijelimo scenu sa divnim kolegama muzičarima je nešto što me zaista ispunjava srećom i zadovoljstvom. Pored toga, ovo je moj debi u Crnoj Gori, tako da zaista nisam mogao da odbijem ovaj poziv – rekao je Goetzel.

Foto Duško Miljanić

Yury Revich, violinista i kompozitor je već poznat crnogorskoj publici – nastupao je u CNP-u prije četiri godine.
On je kazao da mu je veoma drugo što je ponovo u Crnoj Gori.
– Nosim lijepa sjećanja na koncert koji sam imao ovdje. Mogu reći da je to jedno od najljepših sjećanja koje nosim u srcu  – zaključio je Revich.

One Response to NOVOGODIŠNJI KONCERT CNP-A: Čanović, Revich i Goetzel večeras donose magiju