DRUŠTVO PREPORUKA

DAN PODGORICE: Dodijeljene studentske nagrade za 2021. godinu

U okviru proslave 19. decembra upriličena je i svečanost povodom dodjele Studentske nagrade za 2021. godinu, koje je najboljim studentima Podgorice tradicionalno uručio gradonačelnik  dr Ivan Vuković.

„Ako se dodjela nagrade 19. decembar smatra najsvečanijim trenutkom naše tradicionalne proslave ovog velikog praznika, onda je, meni lično, uručenje godišnjih studentskih nagrada najznačajnije. Istovremeno, i važnije od toga, izbor najboljih studenata Podgorice zaista jeste, dugoročno posmatrano, jedna od najbitnijih odluka koju donosimo svake godine”, kazao je gradonačelnik i dodao da u Crnoj Gori postoji prostor za svakog mladog uspješnog čovjeka.

Gradonačelnik Vuković je istakao da je pred mladim akademicima ozbiljan zadatak, te da će oni ubuduće kreirati put razvoja naše društvene zajednice.

/U kojoj mjeri ćete iskoristiti priliku koja vam se pruža, zavisi isključivo od vas. Ukoliko nastavite vrijedno da radite, ukoliko ne dozvolite da vam bilo kakva vrsta kolektiviteta nameće pogled na svijet i osjećaj moralnog imperativa, ukoliko vjerujete da je sloboda apsolutna vrijednost, ukoliko budete spremni da se oduprete primitivizmu koje vas, u različitim formama, okružuje, ukoliko budete dovoljno odlučni da dignete glas protiv nepravde, pa i one koja se čini drugome, ukoliko imate hrabrosti da se takmičite sa svijetom, ne zaboravljajući da se svakodnevno moramo takmičiti sa nama samima, onda postoji šansa da ćete, u godinama pred nama, biti u prilici da Podgoricu i Crnu Goru mijenjate nabolje/ zaključio je Vuković.

Predsjednik Komisije za dodjelu studentskih nagrada, Veselin Mićalović čestitao je studentima na priznanju, te istakao da su oni snaga i pokretač budućih generacija.

Nagrade su dodijeljene studentima: Dženani Durković, Stevanu Đuriću, Nemanji Popoviću, Nikolini Tomović, Ivi Rolović, Dajani Drljević, Milici Ristelić-Radonjić, Danilu Petričeviću, Mileni Mikulić, Branku Steševiću, Davidu Vasoviću, Danici Kovačević, Lani Bulatović, Ivi Drekalović, Tijani Drobnjak, Kristini Davidović, Luki Velaševiću, Moniki Tapušković, Jovani Mirotić, Ani Marušić, Kati Lalović, Sari Lakićević, Milici Nikčević, Filipu Boljeviću, Željki Obradović, Luki Vušuroviću, Kataini Šćepanović, Leonori Prenkočević, Slađani Noković, Luciji Drenovac, Bojani Pržić, Jeleni Đurić, Aleksandri Šekularac-Tomić, Ani Radović.

Mn.M.