DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Emina Međedović najbolja studentkinja Metalurško-tehnološkog fakulteta

Emina Međedović najbolja je studentkinja Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Diplomirala je na smjeru Zaštita životne sredine sa ocjenom 9.71.

Tim povodom uručena joj je nagrada za najveći uspjeh tokom studija za 2021/22. godinu.

Emina za sajt Univerziteta Crne Gore kaže da nagrada predstavlja priznanje za njen rad i podstrek za nastavak zalaganja.

– Sledeći korak mog školovanja je upis na dvogodišnje master studije, a jedan od ciljeva mi je da nastavim usavršavanje negdje u inostranstvu – objasnila je najbolja studentkinja MTF-a.

Za postizanje pomenutih rezultata, bilo je potrebno dosta odricanja i predanog rada, saopštava Emina, ali isto tako kaže da to nije teško ako volite i nalazite smisao onoga što radite.

– Što se tiče fakultetskih aktivnosti, nastava je bila bazirana na sticanju teorijskih znanja iz raznih oblasti koje se temelje na osnovima prirodnih nauka koje prati rad u laboratorijama – rekla je ona i dodala da je u te aktivnosti uključena i izrada seminarskih radova u kojima se sa različitih aspekata obrađuju teme povezane sa oblašću životne sredine.

Budućim kolegama koji imaju skolonosti ka prirodnim naukama i zanima ih oblast životne sredine, preporučuje da upišu Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta Crne Gore.