ART PREPORUKA

ZETSKI DOM: Premijera predstave ,,Nije to to – studije Fausta” 21. decembra

Foto: Dženat Dreković

Decembar u Kraljevskom pozorištu ,,Zetski dom” proteći će u znaku još jedne premijere, domaćeg i regionalnog gostovanja, kao i prve faze proba za novu produkciju.

Repertoar će biti otvoren sjutrašnjim izvođenjem predstave ,,Ko se boji Virdžinije Vulf?” u 20:00h, koju je, po tekstu Edvarda Olbija, režirao Paolo Mađeli. Dan kasnije, u petak, 3. decembra, slijedi još jedno izvođenje u istom terminu. Realizovana uz podršku projekta ADNICH Interreg IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora, predstava je premijerno izvedena prošlog mjeseca.

Na osnovu Sporazuma o saradnji s Crnogorskom kinotekom, potpisanim u aprilu, tokom ovog mjeseca će takođe biti upriličeno filmsko veče. 6. decembra u 20:00h biće prikazan dugometražni igrani film ,,Druk” (Another Round) u režiji Tomasa Vinterberga. Do sada je publika u ,,Zetskom domu” bila u prilici da isprati neka od najznačajnih domaćih i svjetskih ostvarenja iz nacionalnog kinotečkog fonda.

Sredina mjeseca rezervisana je za gostovanja. U nedjelju, 12. decembra slijedi izvođenje predstave ,,Bog masakra” u Centru za kulturu Tivat s početkom u 20:00h. Jednu od najizvođenijih predstava Kraljevskog pozorišta, koju je prema tekstu Jasmine Reze režirao Siniša Evtimov, 15. decembra, takođe u 20:00h, vidjeće i publika u Kamernom teatru 55 u Sarajevu u okviru Festivala ,,Dani Jurislava Korenića”.

U utorak, 21. decembra slijedi cetinjska premijera predstave ,,Nije to to – studije Fausta”. Riječ je o koprodukcionom projektu Kraljevskog pozorišta ,,Zetski dom”, Sarajevskog ratnog teatra – SARTR, Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Sarajevo i Beogradskog dramskog pozorišta. Predstavu je po tekstu Simone Semenič režirao Tomi Janežič, dok premijera počinje u 20:00h. Sljedeće večeri u isto vrijeme biće upriličeno reprizno izvođenje.

Godišnji koncert cetinjskog hora ,,Luča” biće održan u ponedjeljak, 27. decembra, s početkom u 19:00h.

Osim repertoarskih aktivnosti, decembar će proteći u znaku početka prve faze proba za predstavu ,,Predsjednice”, koju će po tekstu Vernera Švaba režirati Radmila Vojvodić. U novoj produkciji Kraljevskog pozorišta ,,Zetski dom” uloge će tumačiti Jelena Laban, Nada Vukčević i Ana Vučković.

Kraljevsko pozorište ,,Zetski dom” i ovom prilikom podsjeća javnost da prisustvo predstavama i programima podrazumijeva poštovanje epidemioloških mjera o kojima se publika detaljnije može informisati na našem veb-sajtu.

Ulaznice za programe na matičnoj sceni prodaju se na biljetarnici radnim danima u periodu 10:00-13:00h i 18:00-20:00h. Broj telefona za informacije je 067 428 655.

kud duga