MODA SLAJDER

PRVA NOĆ SOMERSBY FASHION WEEK MONTENEGRO: Od glamura do senzualnosti

Milena Vujačić, Ratka Pozdnyakova Li’ELLI, Boško Jakovljević, Kristina Ilić Hunt i Atelier Ana Simone predstavili su sinoć nove kolekcije na Somersby Fashion Week Montenegru.
Program pod nazivom Toyota Fashion Day na Imanju Knjaz otvorila je Milena Vujačić. Prikazala je kolekciju kojoj je dala ime ,,Milena”. Pored kratkih i dugih uskih haljina, jednobojnih, na tufne i pruge, novina su bile trenerke, košulje i kaputi, sa porukom. Na leđima crne muške trenerke tako je pisalo ,,Not in the mood” (Nisam raspoložen), na bijeloj ženskoj košulji ,,Not your slave” (Nisam tvoja robinja), na pastelnoj muškoj trenerci ,,Not available in your country” (Nije dostupno u vašoj zemlji), a na braon ženskoj trenerci ,,Not available” (Nedostupna). 

Ženske košulje bile su u bijeloj boji, narandžastoj na crne tufne i sa prugama. Materijale koje je koristila su pamuk, svila, kašmir, vuna i ručno rađena čipka.

This slideshow requires JavaScript.

– Istina je da svaka, na neki način, predstavlja mene, kroz razne sfere života. ,,Milenu” čine i radost i sreća i tuga i razočarenje i trenuci zabave i izazova koje sam prikazala kroz najfinije materijale i modele koje nose hrabre žene, spremne da životu pogledaju u oči i prihvate ga bez samoobmane, ali s vjerom u ljubav – rekla je Vujačić o kolekciji u intervjuu za MNE magazin.

Ratka Pozdnyakova, u sklopu brenda  Li’ELLI, predstavila se kolekcijom ,,Donna di lusso”.

This slideshow requires JavaScript.

Reviju je otvorila glumica Ivana Mrvaljević, a prikazane su svilene pidžame, bebi dolovi, spavaćice i bademantili pastelnih nijansi.
Boško Jakovljević publiku je poveo na put kroz Italiju. Kolekcija za jesen-zimu 2021/22 u potpunosti je oslikavala svog dizajnera – puna boja, originalnosti, radosti, ali i klasike. Predstavio je kolekciju odijela, a u njoj su mjesta našla i dva modela za dame – crna haljina i roze odijelo sa velikim prorezom na crne tufne. Muškarci su pistom prošetali u pop-art, klasičnim, ali i bijelim odijelima koja su podsjećala na osamdesete i na kojima su se našle poruke.  ,,Poof”, ,,Love”, ,,Bang” bilo je prvo odijelo kao iz stripa, koje je svakako izazvalo ,,beng” kod gledalaca. Uslijedilo je još jedno veselo, pop-art odijelo, a onda i ona u pastelnim, bijelim, crno-bijelim bojama, zatim bijelim sa crnim tufnama, braon, crnim sa pojasom poput kimona,  sa srcima i crvenim plišanim štraftama…

This slideshow requires JavaScript.

Romantika je na kraju, u defileu, spojena sa energijom pobjedničke evrovizijske pjesme grupe ,,Maneskin”.
Kristina Ilić  je, u okviru brenda ,,Hunt”, prikazala kolekciju ,,Glam Look”. Ona je posjetioce odvela na glamurozan i seksepilan put velikih metropola. Užurbanih, sa velikim svjetlima za dame za koje je ovu kolekciju kreirala – u pokretu, glamurozne, svjesne sebe. Šljokice, likra i žersej, uz velike naočare za sunce, davali su joj upravo tu glamuroznu i seksepilnu notu. Šljokice su sijale na uskim haljinama, topovima i pantalonama. Viđene su i pastelne i bijele haljine, a dio kolekcije činile su i crna kratka uska haljina, crni kratki kombinezon prozirnog topa, te crna duga haljina sa velikim dekolteom.

This slideshow requires JavaScript.

– Kolekcija će biti zanosna, moćna i glamurozna, a isto tako i te kako nosiva. Svaki komad rađen je po mom kreativnom impulsu i kompletna je u mom fazonu – kazala je Ilić u intervjuu za MNE magazin.
Prvu noć Crnogorske nedjelje mode  je zatvorila Ana Dragaš koja je, u okviru svog brenda Atelier Ana Simone, prikazala kolekciju ,,She is Art”. Ovo je, kako je kazala, njena najbolja kolekcija do sada. Koristila je u izradi dosta čipke, brokata, svile…

Otvorila je dugom uskom crvenom haljinom sa crnim pojasom, upotpunjenom odlično ukomponovanim velikim ručno rađenim minđušama. Ručni rad viđen je i na odjeći, a dio kolekcije bio je u zelenoj nijansi, sa haljinom zanimljivog detalja, ali i crnoj boji sa interesantnim detaljima poput lanaca i čipke. Izdvojila se prelijepa pastelna haljina sa trakom za kosu čiji se veo protezao niz leđa.

– Kolekcija je personifikacija žene na najljepši, najpoetičniji način. Ne odstupam previše od ličnog senzibiliteta i onoga po čemu sam prepoznatljiva što u formi, što u materijalima.  Čista elegancija i gracioznost, jer upravo za takve dame i stvaram  – istakla je Dragaš u razgovoru za MNE magazin.

This slideshow requires JavaScript.

Otvorena je večeras na Imanju Knjaz i izložba slika ,,About Face” Orijane Ubović i posjetioci će moći da je pogledaju do 25. novembra. Prikazuju, na velikom formatu i sa puno boja, ličnosti poput Čarlija Čaplina, Ejmi Vajnhaus, Merlin Monro i Fridu Kalo.
– Čast mi je i zadovoljstvo što sam dio crnogorskog fashion weeka i što mogu da dam kulturološki doprinos. Drago mi je što ovoga puta Montenegro Fashion Week spaja modu i umjetnost jer omogućava modnim dizajnerima i autorki ove izložbe da predstavimo svoja djela publici – rekla je Ubović u videu prikazanom na kraju večeri.
Manifestacija je održana uz poštovanje epidemioloških mjera. Na ulazu su pregledane kovid potvrde, postavljen aparat za dezinfekciju ruku, a svim posjetiocima bile su dostupne i zaštitne maske. Izvršni direktor Modne komore Crne Gore, organizatora Somersby Fashion Week Montenegra, Srđan Lubarda zamolio je posjetioce da maske nose i pri izlasku iz prostorije, zbog gužve. 

Za frizuru je i ovoga puta bio zadužen tim Zorane Vukčević iz Kuće mode i ljepote ,,Zoran”, dok je šminka bila ,,Farmasi”.
U okviru Hotel CUE Fashion Day danas je događaj na kojem će Lazar Ilić upriličiti modni brunch (bez publike i medija).

(Više fotografija u foto galeriji)
B.R.
Foto: B. Šekularac