DRUŠTVO PREPORUKA

NLB BANKA: Bolji uslovi za odjeljenje pedijatrije Doma zdravlja Tivat

NLB Banka je donacijom vrijednom 1,000 eura podržala napore tivatskog Doma zdravlja u nastojanju da obezbijedi bolje uslove za tretman najmlađih pacijenata. Donaciju je banka opredijelila za nabavku pulsnog oksimetra, inhalatora i prateće opreme koja će pomoći u dijagnostifikovanju i daljem praćenju i liječenju respiratorne funkcije kod djece, saopšteno je iz NLB Banke.
Pedijatrija je prepoznata kao jedno od odjeljenja sa značajnim opterećenjem u Domu zdravlja čiji broj posjeta raste a vrsta potrebne medicinske pomoći ukazuje na sve veću potrebu za adekvatnom njegom pacijenata sa respiratornim problemima. Uzimajući u obzir ovakvo stanje obezbijeđena su sredstva za nabavku potrebne opreme koja će olakšati rad ljekarima i drugom medicinskom osoblju a djeci omogućiti bolju njegu.
– Svjesni smo uloge i značaja zdravstvenog sistema za jedno društvo, posebno u ovako izazovnim vremenima. U želji da budemo dio rješenja i podrška zajednici već godinama realizujemo donacije zdravstvenim ustanovama u okviru akcije ,,Mali koraci mijenjaju svijet nabolje”, koje su prioritetno usmjerene na porodilišta i zdravstvenu zaštitu najmađih. Želimo da stvorimo bolje uslove za brigu o najmlađima i obavljanje najodgovornijeg i najplemenitijeg posla a najmlađima i mamama ugodnije uslove za boravak – kazala je Milena Ćorić, direktorica NLB filijale u Tivtu.
Iz tog razloga je, istakla je ona, ova donacija logičan nastavak ove kampanje i još jedan korak bliže ostvarenju tog cilja.
– Ovim putem želim u svoje ime i u ime svog kolektiva da ze zahvalim NLB Banci na podršci koju nam već duži niz godina pruža. Izuzetno nam je drago da je i naša ustanova dio kampanje ,,Mali koraci mijenjaju svijet nabolje” koja svojim nazivom jasno ukazuje na značaj i podršku najmlađoj populaciji. Kroz ovakvo društveno odgovorno ulaganje NLB Banke i uz naše kontinuirane napore, nadamo se da ćemo i u budućnosti održati visok stepen zdravstvene zaštite, posebno prema našoj najmlađoj populaciji kojoj je to svakako i potrebno  izjavila je direktorica ZU Dom zdravlja Tivat, dr Danica Stevović, spec. pedijatrije.
Donacija Domu zdravlja Tivat predstavlja još jednu potvrdu dugoročne opredjeljenosti i posvećenosti banke lokalnoj zajednici i unapređenju kvaliteta života svih njenih građana.

Leave a Reply