DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Viktor Minić laureat međunarodnog takmičenja

Student master studija kontrabasa, Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, Viktor Minić osvojio je treće mjesto na festivalu ,,Malta International Double Bass Festival”, u kategoriji Kastilija, za takmičare od 18 do 24 godine, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore.

Minić je diplomirao nedavno na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Zorana Zakrajšeka.

Osim sertifikata i nagrada, Miniću su, kao jednom od dobitnika nagrade ove kategorije, ponuđeni solo recitali na prestižnom „Galicia Graves double bass festivalu“ u Španiji, na festivalu „PAK NWF u Njemačkoj“, kao i recitalu festivala „Malta International Double Bass“, u Valeti, 2022. godine.

Glavni cilj Međunarodnog festivala kontrabasa na Malti je da promoviše kontrabas kao istinski svestrani instrument i približi ga široj javnosti, te da ohrabri mlade muzičare i motiviše napredne učenike da nastave svoje studije i karijeru na ovom instrumentu. Sa tim ciljem se i organizuje prestižno međunarodno takmičenje kontrabasa Joseph Sammut Malta.

Riječ je o festivalu kontrabasa koji se sastoji od intenzivnih predavanja i majstorskih kurseva međunarodno priznatih gostujućih i domaćih profesora Malte, te večernjih koncerata.

Muzička akademija Univerziteta Crne Gore čestita Viktoru Miniću na ovom uspjehu.