PREPORUKA SPORT

ROĐENDANSKI POKLON BOJANI POPOVIĆ: Budućnost pobijedila Brest

Foto: EHF

Dugo je Budućnost Bemax tražila prvi bod u Ligi šampiona, srušila i negativni klupski rekord, sa najmlađim i najneiskusnijim timom u istoriji, ali se potrudila da prva pobjeda odjekne – Podgoričanke su Bojani Popović za 42. rođendan poklonile najveću pobjedu u kratkoj trenerskoj karijeri legende svjetskog rukometa, jer su u „Bemax areni” srušile viceprvaka Starog kontinenta, Brest (30:28), piše portal Vijesti.

Foto: EHF

Pobjeda još više dobija na značaju ako se zna da su joj značajan pečat dala djeca, 17-godišnji desni bek Jelena Vukčević i dvije godine starija golmanka Jovana Kadović, koje su blistale u trenucima odluke.

A Crna Gora i Budućnost su dobili i igračicu koja će moći godinama da nosi igru i „plavih” i „lavica”, Mateu Pletikosić.

Foto: EHF

Djevojka iz Sinja je odigrala meč života i sa 12 golova bila junakinja velike pobjede. Neko će reći da je osam dala iz sedmeraca, ali i zaboraviti da je ona većinu iznudila, što prodorima, što savršenim dirigovanjem igrom.

Foto: EHF

Sjajna su bila i krila Ivona Pavićević sa sedam i Nina Bulatović sa četiri gola, čija je sigurnost na šutu opila sjajne golmanke Sandru Toft i Kleopatru Darlo.

Izvor: Vijesti.me