MODA SLAJDER

NADA KOLJENŠIĆ ZA MNE MAGAZIN UOČI SFWM: ,,Bijela rada” kao simbol čednosti i odane ljubavi

 

Foto: Igor Kolašinac

Dizajnerka Nada Koljenšić predstaviće 25. novembra kolekciju vjenčanica ,,Bijela rada”, u sklopu manifestacije Somersby Fashion Week Montenegro.
– Kolekcija nosi naziv Bijela rada, kao simbol čednosti i odane ljubavi. Inače, taj cvijet ima jako lijepo značenje baš za ovu priču, tako da, čim sam to pročitala, nije bilo dileme – rekla je Koljenšić za MNE magazin.
Dodaje da sami cvijet nije bio inspiracija, već da je ,,ostala dosljedna nekom svom načinu rada, a to je intuicija.”
– Trenutni osjećaj i materijal koji mi, na neki način daje smjernice i mogućnosti i haljina počinje da se kroji, detalji dolaze na kraju. To je ono što me nikad nije iznevjerilo. Stvaranje u momentu – kaže naša sagovornica.
Kolekcija će, ističe, imati osam do devet modela.
– Zavisi koliko uspijem da završim, s tim što će pojedini modeli imati i transformaciju, što bi popularno rekli, 2 u 1 – otkriva Koljenšić.

Raniji model (foto: Daria Marienko)

Što se tiče materijala, koristila je različite vrste, prije svega, kako kaže, unikatne i ručno rađene, sa kristalima i perlicama, vezene šljokice, čipku, muslin svilu, svileni organdin i til, koji je sastavni dio skoro svake vjenčanice.
– Ja u svojim kolekcijama nekako ostajem dosljedna nekom svom stilu, a to je romantičnost, elegancija i mala doza seksepila. Tako je i ovog puta, vjenčanice će biti nježne i romantične i elegantne, dok ću sa tom malom dozom seksepila istaći žensku ljepotu – objašnjava Koljenšić.
Kolekcija će, ističe, biti namijenjena svim djevojkama koje vole gore navedene stavke.
– Zaista sam se potrudila da zadovoljim svačiji ukus. Dužine će biti različite. Tako da sam i sa tim zaokružila ovu priču. I ono što je najbitnije, što će biti udobne – kaže naša sagovornica.

Raniji model (foto: Daria Marienko)

Poruku, dodaje, nosi upravo ovaj ,,mali cvijet, koji me je zaista oduševio svojim značenjem.”
– Tako da će moja poruka ovom kolekcijom biti, da brak bude pun ljubavi i sreće, da traje, da se kruniše sa puno djece, a da djeca imaju lijepo i bezbrižno djetinjstvo – ističe Koljenšić.
Naglašava da joj period korona virusa ,,nije bio baš izazovan, a još manje inspirativan.”
– Ali sam se odlučila na ovu priču, jer sam odavno željela da odradim i jednu kolekciju vjenčanica i čekala kao neko pravo vrijeme, a onda sam neplanirano, kako to na kraju ispadne i najbolje, odlučila da to bude sad. Nadam se da će se sve ovo sa pandemijom uskoro privesti kraju i da ćemo ponovo početi normalno da živimo i radimo – zaključuje naš razgovor Koljenšić.
B.R.