DRUŠTVO PREPORUKA

ZA ONKOLOŠKE PACIJENTE: Kartica prednosti od danas dostupna građanima

Povodom obilježavanja Ružičastog oktobra Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada pokrenuo je novi socijalni servis – Karticu prednosti, koja je namijenjena svim onkološkim pacijentima, saopšteno je iz PG Biroa.
Na ovaj način, kako kažu, onkološki pacijenti postaju prioritetna kategorija u radu službi i organa Glavnog grada kada je riječ o administrativnim procedurama i uslugama koje pruža lokalna samouprava. To znači da će prilikom posjete službi i organa Glavnog grada, a uz posjedovanje pomenute kartice, imati prednost, odnosno biti u mogućnosti da izbjegnu eventualne gužve i čekanje u redovima.
Prijava je moguća već od danas, 26. oktobra, a procedura registracije je veoma jednostavna i podrazumijeva popunjavanje prijavnog formulara, dokazivanje statusa onkološkog pacijenta (izvještaj doktora medicine-specijaliste onkologije koji nije stariji od dva mjeseca), kao i lični identifikacioni dokument.
Karticu prednosti građani mogu preuzeti svakog radnog dana u prostorijama Kuće zdravlja (Novaka Miloševa br. 32, dvorišna strana) od 08.00h do 16.00h i mogu je koristiti u svim službama i organima Glavnog grada.
– Na ovaj način još jednom pokazujemo da kontinuirano vodimo brigu o svim kategorijama društva, te da ćemo u narednom periodu raditi na razvoju ovog servisa, kako bi obuhvatio i druge pacijente. U isto vrijeme, pozivamo ostale institucije i društveno-odgovorne kampanije da podrže ovu inicijativu – poručuju iz Glavnog grada.