PREPORUKA SPORT

VTA LISTA: Kovinić 76. teniserka svijeta u singlu, 122. u dublu

Foto: Volvo Car Open

Crnogorska teniserka Danka Kovinić od danas se nalazi na 76. mjestu VTA rang-liste, što je za dva mjesta lošiji plasman u odnosu na prethodni.
Međutim, u dublu je zabilježila napredak od čak 17 mjesta, pa je sada 122.
Kovinić je prethodne sedmice igrala na turniru u Tenerifama. U dublu sa Irinom Hromačevom stigla je do polufinala, a u singlu poražena od Kamile Đorđi u šesnaestini finala.
Dok u singlu nema promjena u prvih deset, u dublu je drugačija situacija. Su Vej Sje je sada prva na svijetu, dok je Elize Mertens druga. Zamijenile su pozicije i treća i četvrta na listi, pa je tako Katerina Sinjakova treća, a Barbora Krejčikova četvrta teniserka svijeta. Kristina Mladenović je sada deveta, a Timea Baboš deseta igračica svijeta. Mladenović je plasman poboljšala za jedno, a Baboš za dva mjesta.
Top deset u singlu: Ešli Barti, Arina Sabalenka, Karolina Pliškova, Barbora Krejčikova, Garbinje Mugurusa, Elina Svitolina, Marija Sakari, Uns Džabir, Belinda Benčić i Naomi Osaka.
Top deset u dublu: Su Vej Sje, Elize Mertens, Katerina Sinjakova, Barbora Krejčikova, Gabrijela Dabrovski, Šuko Aojama, Ena Šibahara, Švaj Džang, Kristina Mladenović i Timea Baboš.
B.R.