ART PREPORUKA

ART: Milisav Rosić predstavio ,,Drugi svijet”

Milisav Rosić objavio je knjigu poezije ,,Drugi svijet”.
– Knjiga govori o stvarnim junacima koji prolaze kroz mrak da bi od njega nešto naučili, ne plašeći se dubina sopstvene duše, znajući koliko ona može biti opasna i kako je lako izgubiti se u njoj. Ali junak mojih pjesama, što se više odaljava od samog sebe, on se više sebi približava i dozvoljava da ga patnja daruje mudrošću. Što više boravi u hodnicima vlastite duše u mraku, heroj mojih pjesama nalazi vlastito svjetlo koje isijava iznutra – kaže Rosić za MNE magazin.
Knjiga je, objašnjava on, nastala veoma brzo, u naletu inspiracije koja ga je vodila.
Stavljena je, ističe on, po strani i ,,čekala pravi momenat da ugleda svjetlost dana”.
Knjiga u sebi nosi određene poruke, ali i misaona pitanja, kaže Rosić.
– Umjetnost za mene je besmrtnost i ona se živi. Bilo kao njen konzument ili stvaralac, ona je poput disanja. Ljubav ka njoj mi je stvorila moja majka još dok nisam znao prva slova. Ona mi je čitala knjige i uvela me u taj magični svijet. Veliku podršku imam isto od moje prijateljice, pjevačice Olivere Bjelić – ističe naš sagovornik.
Izdavač knjige je Lider mont media iz Kolašina na čelu sa dr Mirkom Jakovljevićem. Recenziju i lekturu radila je Nataša Žurić, dok je urednik Radomir Perišić. Prelom teksta izvršio je Veljko Vukadinović, korice radila Milena Žbogar, a ilustraciju Olivera Bjelić. Za štampu je bio zadužen Montgraf Podgorica. Pokrovitelj je Opština Mojkovac.

Biografija

Milisav Rosić, rođen je u Mojkovcu 1997. godine. Tu završava osnovnu i srednju školu. Student je na Fakultetu političkih nauka.
Interesovanje za umjetnost kod Milisava je počelo od malih nogu. Prvi njegov ozbiljniji umjetnički projekat je performans Umjetnik nema ego. Svoje prve neobjavljene pjesme je čitao na umjetničkim večerima Pokaži talenat, u sklopu Centra za kulturu ,,Nenad Rakočević”. Pored pisanja, kao njegove glavne vodilje, Milisav se oprobao u video -produkciji, u sklopu EP-a pjevačice Olivere Bjelić, gdje ekranizuje spot za pjesmu Sjena.

 

Mn.M.