ART PREPORUKA

SERIJAL DOGAĐAJA U LUŠTICI BAY: Mjesto susreta umjetnosti, filantropije i prirode

Foto: Luštica Bay

Luštica Bay je mjesto za uživanje i opuštanje koje nudi mnoštvo dešavanja i aktivnosti, otvarajući posjetiocima nove vidike, prilike za upoznavanje i razmjenu iskustava. Atmosfera opuštenosti, atraktivnih dešavanja i ugođaja za sva čula u novom gradu će vladati i ovog vikenda, uz umjetničke događaje i sportsko-rekreativne aktivnosti humanitarnog karaktera.

Foto: Luštica Bay

U subotu, 16. oktobra od 16 do 18 časova, u amfiteatru u Marina naselju svi zainteresovani će moći da pohađaju likovnu radionicu i časove slikanja „Arts By You“, koju vodi Dubravka Milivojević, akademska slikarka iz Kotora. Njenu dvojezičnu likovnu radionicu već nekoliko godina u hotelu ,,The Chedi” pohađaju stanovnici i posjetioci Luštice Bay, uzrasta od tri do 15 godina. Radionica je prilika da se istraže sopstveni likovni potencijali i interesovanja, kroz interakciju i učenje najrazličitijih likovnih tehnika. Boje i materijal obezbjeđuje hotel.

Foto: Luštica Bay

Likovna radionica će biti uvod u izvanredan muzički ugođaj u 19 časova kada će u amfiteatru pred ljubiteljima džez zvuka nastupiti brazilski umjetnik Adriano Trinidade, „Džez Brazila“, kako ga nazivaju. Adriano se smatra pretečom samba-roka na Novom Zelandu i u Evropi, gdje je živio od 2007. godine, Adriano Trindade je uvijek bio ispred samba džeza i samba-rok pokreta koji je nekoliko godina zahvatio London i Pariz, gde su se predstave održavale u čuvenim klubovima Favela Chic i Ronnie Scotts. Može se reći da je građani svijeta, jer je svirao u 54 zemalje na tri kontinenta a u Crnoj Gori je prethodno nastupao 2015. I 2017. godine. Ulaz na koncert je slobodan. Nakon nastupa u Luštici Bay Adriano će nastupiti u Kotoru, 22. oktobra.

Kao integrisano naselje koje živi 365 dana u godini, Luštica Bay nudi raznovrsna dešavanja po mjeri svakog gosta i posjetioca. Morski ambijent je idealno okruženje za opuštanje i meditaciju, a kada čovjek razmišlja o sopstvenom blagostanju uporedo sa brigom o drugima još je više razloga za posvećeno djelovanje Luštice Bay kako bi pomogla napretku lokalne zajednice kojoj pripada. Ovog vikenda se u Luštici Bay odvija Drugi Luštica Bay dobrotvorni spinaton, kao sve popularniji vid okupljanja i nadmetanja ljudi koji žele da svoje lično zalaganje i njegovanje fizičke kulture usmjere ka plemenitom cilju i time pomognu zajednici.

U nedjelju, 17. oktobra, od 15 do 17 časova, u saradnji sa Prowellness i Tehnogym trening centrom iz Podgorice, svi zainteresovani takmičari će se okupiti na dobrotvornom času spininga koji se održava u amfiteatru u Marina naselju Luštica Bay, kako bi sakupili sredstva za donaciju tivatskim mališanima iz Osnovne škole „Branko Brinić” u Radovićima.

Kao i tokom Prvog spinatona, u grupnoj vožnji trenažnih bicikala, učesnici će u zamišljenoj trci okretati pedale kako bi postigli što veći broj obrtaja, a treneri Technogyma će mjeriti i upoređivati njihove aktivnosti tokom ovog javnog časa, koristeći specijalne savremene uređaje. Uz pomoć aplikacije Tehnogym Moves, mjeri se tjelesna aktivnost učesnika, odnosno na osnovu stvarnog kretanja tijela omogućava se mjerenje i poređenje nivoa aktivnosti. Što se brže budu kretali okretanjem pedala, učesnici će sakupiti više izmjerenih pokreta, što se na kraju preračunava u novčani iznos koji će u vidu donacije biti upućen školi „Branko Brinić“.

– Nakon prve međunarodne biciklističke trke u Luštici Bay koja je održana prethodnog vikenda, ovo nesvakidašnje biciklističko nadmetanje stanovnika i posjetilaca naselja koje živi 365 dana u godini još jednom pokazuje neiscrpnu energiju koju ovdje zajedno stvaramo. Ponosni smo na učesnike koji će kroz ovakav vid druženja i sportskog takmičenja dati doprinos našim nastojanjima da podržavamo zajednicu kojoj pripadamo, njegujući iskustvo dijeljenja i povezanosti – izjavila je Maša Radulović, menadžerka korporativnih komunikacija u Luštici Development.

Broj mjesta je ograničen, a svi zainteresovani za likovnu radionicu i spinaton se mogu prijaviti najkasnije do petka 15. oktobra putem e-mail adrese [email protected].

kud duga